1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Keskisuomalainen ei enää paina Magneettimediaa

Sanomalehtikonserni Keskisuomalaisen kirjapaino ei enää paina Magneettimedia-lehteä. Konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorven mukaan syynä on aikaisemmin Keskisuomalaisen kirjapainossa painetun lehden sisältö.

Kotimaan uutiset
Kuvassa uudelleen  paperiversiona ilmestynen Magneettimedian kanse.
Jukka-Pekka Tyhtilä / Yle

Kangaskorven mukaan sisältö on ollut lainvastaista ja yleisesti tuomittavaa. Yhtiöllä ei ole tiedossa, että kyseisen julkaisun sisältö olisi muuttunut.

- Meillä on aika hyvä näppituntuma, että minkälaista sisältö oli viime kerralla. Tämän tuotteen osalta, jos ei ole uskottavaa tietoa siitä, että sisältö olisi erityyppistä kuin viime kerralla, niin emme me enää sellaista sisältöä paina, toteaa konsernijohtaja.

Hän huomauttaa, että kirjapaino ei tiennyt etukäteen, millaista sisältöä aiemmin painetussa lehdessä oli. Lisäksi Kangaskorpi muistuttaa, että kirjapaino ei ole juridisessa vastuussa painamastaan materiaalista. Paino voi kuitenkin kieltäytyä joissain tapauksissa sille tarjotuista töistä.

Vesa-Pekka Kangaskorpi painottaa, että ennakkosensuurista ei ole kysymys.

- Ihan sananvapauslakikin edellyttää sen, että ihmisillä pitää olla oikeus painaa ja saada painotuotteensa painetuksi, mutta jos se sisältö on selkeästi yleisiä moraalikäsityksiä vastaan, niin sellaista me emme paina.

- Näissä asioissa varmaan voi käyttää ihan selvästi maalaisjärkeäkin. Kyllä sen suurin piirtein jokainen osaa hahmottaa, että mikä on sellaista sisältöä, mitä ei ole järkevää painaa.

- Mutta se kynnys on tietenkin korkealla ja sellaisia tilanteita tulee erittäin harvoin minun käsittääkseni vastaan, Kangaskorpi sanoo.

Viime aikoina satunnaisesti paperiversiona ilmestynyt Magneettimedia on saanut julkisuutta muun muassa juutalaisvastaisuudesta.

Lue seuraavaksi