Reindeerspotting -elokuvalle valmisteilla jatkoa

Elokuvan ohjaaja tuomittiin huumekaupasta vankeuteen.

Reindeerspotting
Reindeerspotting -elokuva
Reindeerspotting -elokuvassa käydään myös Pariisissa.Bronson Club

Rovaniemeläisistä huumeiden käyttäjistä kertova Reindeerspotting -elokuva on saamassa jatko-osan, kertoo Helsingin Sanomat. Helsinki-Filmin tuottaman dokumenttielokuvan käsikirjoittaa ja ohjaa Reindeerspottingin ohjaaja Joonas Neuvonen sekä Sadri Cetinkaya. Lost Boys - niminen dokumentti kertoo elokuvan esittelytekstin mukaan Neuvosen "houreisesta" matkasta Kaakkois-Aasian alamaailmassa, jossa hän yrittää selvittää kadonneiden ystäviensä kohtaloa. Vuonna 2010 valmistuneen Reindeerspotting -elokuvan päähenkilö Jani löydettiin kuolleena Phnom Penhistä kesällä 2010.

Neuvonen itse tuomittiin tammikuussa 2013 kahdeksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen törkeästä huumausainerikoksesta. Neuvonen oli päätekijä laajassa Subutex-tablettien maahantuonti- ja välitysjutussa. Huumekauppaa käytiin vuosina 2010 - 2012 Helsingissä ja Rovaniemellä. Tabletteja oli myös piilotettu maastokätköihin Rovaniemellä.

Uuden Lost Boys -elokuvan on määrä valmistua ensi vuonna. Suomen elokuvasäätiö on myöntänyt hankkeelle 20 000 euroa kehittämistukea. Elokuvahankkeelle etsitään parhaillaan kansainvälistä rahoitusta. Kriitikoiden kiittämä Reindeerspotting palkittiin Valtion tiedonjulkistamispalkinnolla 2011 sekä Locarnon elokuvajuhlilla 2010.