1. yle.fi
  2. Uutiset

Lappajärven rakennuslautakunta: tänään avattava vastaanottokeskus asemakaavan vastainen

Lappajärvellä on kehkeytynyt erikoinen tilanne. Ensimmäisten turvapaikanhakijoiden on määrä saapua Lappajärven rannalla sijaitsevaan Kivitippuun tänään. Kunnan rakennuslautakunta linjasi kuitenkin eilen, että alueen asemakaava ei salli vastaanottokeskuksen pitämistä.

rakennuslautakunnat
Vastaanottokeskus perustetaan Kivitippuun Lappajärvellä.
Lomayhtymän omistama kylpylähotelli Kivitippu perustettiin Lappajärven rannalle vuonna 1989. Syksyllä 2015 se muuttui turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukseksi.Pasi Takkunen / Yle

Lappajärven rakennuslautakunnan mukaan Kivitipun kaava ei mahdollista vastaanottokeskuksen pitämistä. Lautakunnan eilinen päätös on lainvoimainen noin kuukauden kuluttua, ellei asiasta tehdä valituksia Vaasan hallinto-oikeuteen.

Lappajärven rakennustarkastaja Virpi Tiainen sanoo, että kunta lähestyy Kivitipun omistajia kehotuskirjeellä, mikäli sen tiloissa harjoitetaan kaavan vastaista toimintaa.

Kivitippu valittaa päätöksestä

Hotellitoimintaa Kivitipussa operoivan Lomayhtymä Finland Oy:n toimitusjohtaja Henry Paasikivi toteaa, että päätös tuli yllätyksenä. He aikovat valittaa päätöksestä.

– Sitten kun päätös tulee meille asti, tullaan luonnollisesti valittamaan välittömästi, Paasikivi kertoo.

Paasikiven mukaan lautakunnan päätös tulee viemään sekä aikaa että rahaa.

Kaikesta huolimatta ensimmäiset turvapaikanhakijat saapuvat Lappajärvelle tänään.

Lue seuraavaksi