1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vesivahingot

"Kuului poks ja vettä alkoi suihkuta" – putkirikko laski vesimassat lattialle Triossa

Kauppakeskus Triossa sattui torstaiaamuna vesivahinko. Vettä vyöryi pelastuslaitoksen mukaan joitain tuhansia litroja Rayn pelaamon lattialle ja alakertaan pankin tiloihin.

Vesivahinko Rayn tiloissa.

Torstaiaamu kauppakeskus Triossa Lahdessa alkoi yllätyksellä. Korjattavana olleet putket ryöpsäyttivät vesimassat Rayn pelaamoon sekä lattian läpi myös alakertaan pankin tiloihin.

Pelaamon kassavastaava Jussi Perttilä kertoo, että viisi minuuttia ennen liikkeen avaamista hän kuuli tiloista oudon äänen, jonka jälkeen vettä alkoi valua katon putkista.

– Kuului poks ja vettä alkoi suihkuta. Suihkua jatkui 15–20 minuuttia, hän arvioi.

Pelaamon lattialle valui vettä arviolta sentin tai kahden paksuudelta. Päivystävä palomestari Harri Paukkunen arvioi, että vettä karkasi tiloihin joitain tuhansia litroja.

Ei sähköiskun vaaraa, vaikka tiloissa kymmeniä pelikoneita

Palomestarin mukaan vesivahinko syntyi, kun putkien huoltotoimien jälkeen liitin oli pettänyt. Esimerkiksi sähköiskun vaaraa ei kuitenkaan syntynyt, vaikka tiloissa on kymmeniä sähköllä toimivia pelikoneita.

– Vesi valui seinää pitkin. Ja koneissakin näkyy olevan jonkinlaiset jalustat. Sähköiskun vaaraa ei ollut.

Vettä alettiin imuroida pois lattioilta pian vahingon sattumisen jälkeen. Tilat saatiin avattua uudelleen iltapäivällä. Cityconilta kerrottaan, että vahingot jäivät lopulta pieneksi, sillä kuivaaminen aloitettiin nopeasti.