Parin tuhannen kylpyammeen verran jätevettä lorahti Saraveteen

Laukaan Saraveteen on päässyt jätevedenpumppaamolta satoja tuhansia litroja jätevettä. Pumppaamo ehti vuotaa yli vuorokauden.

jäteveden käsittely

Laukaan Saraveteen on vuotanut jätevettä jätevedenpumppaamolta. Vuoto havaittiin tänä aamuna eikä se jatku enää.

Jätevedenpumppaamolta ehti vuotaa noin 30 tunnin ajan jätevettä Pumppaamon varoaltaiden täyttymisen jälkeen Saraveteen pääsi 300-400 kuutiometriä jätevettä. Tämä tarkoittaa noin 1500-2000 kylpyammeen vetoisuutta.

Jos se lauttana tulee jonkun rantaan, niin on se aika ylläri.

Jukka Lappalainen

– Vuoto on käsittelemätöntä jätettä, joten se voi aiheuttaa paikallisia haju- ja hygieniaongelmia. Jos se lauttana tulee jonkun rantaan, niin on se aika ylläri, sanoo Laukaan ympäristöjohtaja Jukka Lappalainen.

Ympäristöterveydenhuoltajat ottavat tänään vedestä näytteitä. Jos hygienian kannalta vedenkäytöstä on haittaa, asiasta tiedotetaan.

Kuhakosken alapuolisen Saraveden rannankäyttäjiä kehotetaan välttämään järviveden käyttöä pesu- ja saunavetenä, mikäli vedessä aistinvaraisesti havaittavissa poikkeavaa.

– Jos näkee vessapaperia tai mitä siellä nyt jäteveden seassa voikaan olla, niiin varoo veden käyttämistä ja ilmoittaa meille, jotta tiedämme miten laajalla sitä vettä on, Lappalainen sanoo.