Lappajärvelle lapsiperheitä – mukana sylivauvakin

Lappajärvelle saapui myöhään torstai-iltana noin 50 turvapaikanhakijaa. Ryhmä koostui lapsiperheistä ja he tulivat linja-autolla Tornion vastaanottokeskuksesta.

turvapaikanhakijat
Turvapaikanhakijoita saapumassa Lappajärvelle.
Suuri osa Lappajärvelle saapuneista turvapaikanhakijoista on lapsia.Anri Koski/Yle

Lappajärvelle saapui myöhään torstai-iltana noin 50 turvapaikanhakijaa, joista lapsia ja koululaisia on noin 15. Nuorin on sylivauva. Ryhmästä suurin osa on kotoisin Irakista, muut tulevat Afganistanista, Iranista ja Jemenistä.

Turvapaikanhakijat ovat majoittuneet Kylpylähotelli Kivitippuun, joka nyt on muutettu turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukseksi

Lappajärven Kivitippuun saapui turvapaikanhakijoita myöhään torstai-iltana
Lappajärven Kivitippuun saapui turvapaikanhakijoita myöhään torstai-iltana.Anri Koski/Yle

.Turvapaikanhakijoiden saapuessa Kivitippuun tunnelma oli rauhallinen. Jännityksestä kuitenkin kertoi se, että kaiken varalta turvamiehet olivat näkyvästi läsnä ja sisälle Kivitippuun ei päästetty ulkopuolisia.

Turvapaikanhakijoita kuljettanut bussi saapumassa Lappajärvelle.
Turvapaikanhakijoita kuljettanut bussi saapumassa Lappajärvelle.Anri Koski/Yle

Lappajärvellä vastaanottokeskuksen perustaminen on herättänyt vastustusta. Etenkin Kivitipun naapuruston loma-asuntojen omistajat ovat vastustaneet matkailuyrityksen muuttumista vastaanottokeskukseksi. Viimeksi vastustavan kannan on ottanut Lappajärven kunnan rakennuslautakunta.

Bussin saapuminen Kivitippuun sujui rauhallisesti.
Turvamiehet olivat odottamassa bussia. Saapuminen sujui kuitenkin rauhallisesti. Anri Koski/Yle