Vahva visio ja intiimi tunnelma vakuuttivat: Sastamala Gregorianasta vuoden festivaali

Vanhan musiikin tapahtuma Sastamala Gregoriana on nimetty vuoden festivaaliksi 2016. Keskiaikaisissa kivikirkoissa järjestettävä festivaali on hurmannut keskiajan, renessanssin ja barokin mestariteosten ystäviä jo 20 kertaa.

Kotimaa
Sastamala Gregorianan instrumentteja
Urpo Vuorenoja / Sastamala Gregoriana

Sastamala Gregoriana - Wanhan Musiikin Päivät on nimetty vuoden festivaaliksi 2016. Finland Festivalsin hallitus perusteli valintaa sillä, että Sastamalaan on luotu vahvaan visioon ja intiimiin tunnelmaan perustuva ainutlaatuinen musiikkifestivaali.

– Sastamalassa pieni kasvaa suureksi ja vanha muuttuu uudeksi. Festivaalin konserttipaikkoina toimivat Rautaveden kulttuurimaisemissa sijaitsevat, akustiikaltaan ja estetiikaltaan poikkeuksellisen upeat keskiaikaiset kivikirkot, joihin festivaali rakentaa keskiajalta renessanssin kautta barokkiin ulottuvan kiehtovan kokonaisuuden vokaali- ja instrumentaalimusiikkia.

Sastamala Gregoriana on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut vanhan musiikin festivaali. Konserttisarja järjestettiin viime kesänä kahdennenkymmenennen kerran. Sastamala Gregoriana järjestetään ensi vuonna 23.-30.7.2016.

Tämän vuoden festivaali on Sodankylän elokuvajuhlat.