Hurstin vähävaraisten joulujuhla paisuu – juhlat siirretään Messukeskukseen, esiintyjänä Paula Koivuniemi

Köyhien määrä kasvaa, ainakin leipäjonoissa ja vähävaraisten joulujuhlissa. Kaikki juhliin pyrkineet eivät viime jouluna mahtuneet sisälle, joten tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa Helsingin Messukeskuksessa. Myös iskelmätaivaan tähdet tuovat tunnelmaa odotettuun joulujuhlaan.

Kotimaa
Heikki Hursti jakaa ruokaa ja vaatteita Helsingin Kalliossa.
Heikki Hursti jakaa ruokaa ja vaatteita Helsingin Kalliossa.YLE

Tähän asti vähävaraisten joulujuhlat on järjestetty Helsingin Kisahallissa, mutta osallistujien määrän kasvaessa juhlat on päätetty siirtää Messukeskukseen, jotta kaikki halukkaat mahtuisivat mukaan.

Jouluaattona 2014 juhlaan osallistui noin 1500 vierasta, mutta tulijoita olisi ollut enemmänkin. Tänä vuonna Messukeskukseen pystytään ottamaan kaksi tuhatta ihmistä sisään.

Juhlat järjestää Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry, joka tunnetaan Helsingin Kalliossa toimivasta leipäjonosta. Yhdistys jakaa ilmaisia elintarvikkeita vähävaraisille kaksi kertaa viikossa.

Toiminnanjohtaja Heikki Hurstin mukaan leipäjonossa kävijöiden määrät ovat nousseet parin vuoden aikana noin 2500 henkilöstä lähes kolmeen tuhanteen ihmiseen.

– Valitettavasti kävijämäärä on ollut kasvusuunnassa, ja hallituksen päätökset eivät ainakaan helpota tilannetta, Hursti sanoo.

Myös Itä-Helsingin Myllypurossa toimii Herttoniemen seurakunnan pyörittämä leipäjono, jossa käy 500-800 ihmistä.

Joulun odotus on jo alkanut

Vähävaraisten joulujuhla on odotettu tapahtuma leipäjonon asiakkaille.

Juhla on tunnelmallista yhdessäoloa, laulujen ja joulun sanoman merkeissä

Heikki Hursti

– Jos se ei olisi merkittävä tapaus, niin ei sitä varmaankaan jatkettaisi. Sitä ihan odotellaan ja ihmiset kyselevät, että milloin ja missä se on. Juhla on tunnelmallista yhdessäoloa, laulujen ja joulun sanoman merkeissä, Hursti kuvailee.

Vähävaraisten joulun menuun kuuluu perinteisiä ruokia, kuten porkkana- ja lanttulaatikkoa, kinkkua sekä kahvit joulutortun kera.

Lahjan virkaa toimittaa joulukassi, jonka juhlijat saavat kotiin vietäväksi. Kassissa on ruokaa sekä lahjoituksina saatuja villasukkia, kaulaliinoja tai pipoja.

Aiemmin Kisahallilla on järjestetty vielä tapaninpäivän rääppiäiset, joissa jaetaan juhlista ylijäänyt ruoka ja vaatteet. Tänä vuonna rääppiäisiä ei kuitenkaan ole, vaan kaikki tavara ja ruoka pyritään jakamaan jo juhlassa.

Tasokasta juhlaohjelmaa – tähdet haluavat auttaa

Vähävaraisten joulujuhlan ohjelma on huippuluokkaa. Esiintyjänä on nimittäin suomalaisen iskelmämusiikin kestotähti Paula Koivuniemi.

– Hän oli pyynnöstämme hyvin otettu ja iloinen siitä, että voi tulla tapahtumaamme musisoimaan.

Myös pitkän uran tehnyt CatCat -naisduo esiintyy vähävaraisille Messukeskuksessa. Hursti oli Lohijärvellä Kuohun tanssilavalla vaimonsa kanssa, kun hän tapasi siellä esiintymässä olleet Virpi ja Katja Kätkän.

– He sanoivat, että haluaisivat auttaa meitä, ja nyt he sitten toteuttavat aikeensa Messukeskuksen juhlissa.

Vähävaraisten joulujuhla järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 24.12.2015 kello 12-15.