1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Puimurivalmistaja jälleen vaikeuksissa – laajat lomautukset ja henkilöstövähennyksiä

Porilainen puimurivalmistaja Sampo-Rosenlew aloittaa koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut. Yhtiö saattaa päätyä myös irtisanomisiin ensimmäistä kertaa historiassaan.

Kotimaan uutiset
Puimuri tehtaalla.
Jari Laasanen / Yle

Vaisuna pysyvä tilauskanta pakottaa leikkuupuimureita ja metsäkoneita valmistavan Sampo-Rosenlewin uusiin yt-neuvotteluihin.

Neuvottelut koskevat yhtiön koko henkilöstä. Suunnitelmissa on toistaiseksi voimassa olevat lomautukset. Lisäksi yhtiö pyrkii enintään 35 henkilön vähentämiseen.

– Vielä keväällä yhtiöllä oli vankka usko tilausten lisääntyvän selvästi syksyllä. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että vielä syvemmälle ollaan menossa ja päämarkkina-alueilla on todella vaikeaa, sanoo toimitusjohtaja Jali Prihti.

Öljyn hinta karsii asiakkaita

Sampo-Rosenlewilla käytiin vasta keväällä edellisen kerran yt-neuvottelut. Tuolloin koko henkilön määräaikaisten lomautusten uskottiin riittävän tilanteen korjaamiseksi.

Suurimmissa kauppakohteissa Azerbaidzanissa, Algeriassa ja Kazakstanissa öljyn hinnan romahdus on vaikuttanut merkittävästi puimureiden kysyntään.

– Taitaisi olla ensimmäinen kerta yhtiön historiassa, jos joutuisimme nyt taloudellisin perustein irtisanomaan työntekijöitä, Prihti sanoo.