Bulgarian rajavartijat ampuivat pakolaisen kuoliaaksi Turkin rajalla

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Bulgaria on ottanut yhteen maahan pyrkivien pakolaisten kanssa.

turvapaikanhakijat
Bulgaria on suojannut Turkin vastaisen rajansa noin 30 kilometriä pitkällä piikkilanka-aidalla.
Vassil Donev / EPA

Bulgarian rajavartijat ovat ampuneet afganistanilaisen pakolaisen kuoliaaksi Sredetsin kaupungin lähellä Kaakkois-Bulgariassa. Mies kuului noin 50 pakolaisen joukkoon, joka pyrki maahan Turkin kautta.

– He vastustivat pidätystä. Yksi kahdesta rajavartijasta ampui varoituslaukauksia ja hänen kertomansa mukaan yksi siirtolaisista haavoittui kimmonneesta luodista, sisäministeriön henkilöstöpäällikkö Georgy Kostov kertoi valtiollisessa BNR-radiossa.

Luodista haavoittunut mies kuoli matkalla sairaalaan. Julkisuudessa liikkui alun perin tietoja, että pakolaisjoukko olisi ollut aseistautunut, mutta sisäministeriö ei ole vahvistanut tietoa.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Bulgaria on ottanut yhteen maahan pyrkivien pakolaisten kanssa. Bulgaria ei kuulu Schengen-alueeseen, eivätkä pakolaiset toistaiseksi ole käyttäneet maata läpikulkumaana matkalla Länsi-Eurooppaan.

Turkin ja Bulgarian välinen raja on 260 kilometriä pitkä. Bulgaria on rakentanut rajavyöhykkeelle 30 kilometriä pitkän piikkilanka-aidan pakolaisten maahanpääsyn estämiseksi jo kaksi vuotta sitten. Rajaa vartioi lisäksi 2 000 rajavartijaa, poliisia ja sotilasta.

Lähteet: AFP, Yle Uutiset