Molemmat voittavat Leka Volleyn ja Nujakan yhteistyössä: "Se on investointi tulevaisuuteen"

Yli 20 vuoden tauon jälkeen lentopallon 1-sarjaan palannut Nilsiän Nujakka saa farmisopimuksella käyttöönsä liigajoukkueen pelaajia. Molemmat seurat hyötyvät.

urheilu
Leka Volley harjoituksissa.
Sakari Partanen / Yle

Kuopiolaisseurojen yhteistyöllä on alkaneella kaudella iso rooli lentopalloseura Nilsiän Nujakan toiminnassa.

Nujakka pelaa nyt yli 20 vuoden tauon jälkeen toiseksi ylimmällä sarjatasolla 1-sarjassa ja saa farmisopimuksella pelaajia käyttöönsä Mestaruusliigassa pelaavasta Leka Volleysta. Yhteistyö on Nujakalle pelastus, sillä kaksi yleispelaaja joutui vetäytymään joukkueesta aivan sarjakauden kynnyksellä.

Myös Leka Volley iloitsee tilanteesta, sillä seuran lukioikäiset pelaajat saavat paljon vastuuta ja peliaikaa 1-sarjassa. Alkukaudesta Nujakalla on ollut käytössä kolme Lekan pelaajaa: Lasse Jäntti, Juho Kaunisto ja Teemu Silventoinen. Nujakan Aleksi Kössi on puolestaan pelannut välillä myös Lekassa.

– Tästä on todella paljon hyötyä. Meille se on investointi tulevaisuuteen, kun nuoret pelaajat saavat Nujakassa paljon vastuuta, kertoo Leka Volleyn päävalmentaja Lauri Hakala.

Yhteistyötä jatkettaneen tulevinakin kausina mikäli Nujakka onnistuu säilyttämään sarjapaikkansa. Viime vuonna Lekalla oli farmisopimus niin ikään 1-sarjassa pelaavan kuopiolaisseuran, Maaningan Mahdin kanssa.

Leka ja Mahti tekevät yhä yhteistyötä esimerkiksi harjoituksissa, mutta varsinaista farmisopimusta seurojen välillä ei tänä vuonna ole. Nujakka on pelannut 1-sarjassa toistaiseksi kaksi ottelua ja hävinnyt molemmat. Toisen tappionsa se kärsi nimenomaan Maaningan Mahdille.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus