Elisa porskuttaa kännykkäkansan vaihtaessa kiihdytyskaistalle

Teleoperaattorin liikevoitto oli 90 miljoonaa euroa eli samaa tasoa kuin vuotta aiemmin. Yhtiön mukaan suomalaiset ovat löyhänneet kukkaronnyörejään ja maksavat jo herkemmin lisää nopeammasta mobiilinetistä.

talous
Tablettitietokone.
Mikko Kuusisalo / Yle

Teleoperaattori Elisa teki tasavahvan tuloksen heinä-syyskuussa. Liikevoitto oli 90 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin se oli 89 miljoonaa euroa. 394 miljoonan euron liikevaihdossa on 10 miljoonan parannus vuodentakaiseen nähden.

Elisan nopeiden 4G-liittymien kysyntä kasvoi voimakkaasti. Yhtiölle se tietää enemmän rahaa per liittymä, asiakkaalle sukkelampaa nettiä älypuhelimessa tai tabletissa.

– Asiakkaat ovat valmiita maksamaan enemmän nopeampien datayhteyksien käytöstä, sanoo toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila tiedotteessa.

Tämä kehitys näkyy siviiliasiakkaissa. Yritysasiakkaista saatu liikevaihto ei hurjemmin kasvanut, mutta Elisan mielestä myös firmoissa alkaa näkyä nopean yhteyden arvostus.

Osavuosikatsauksessaan Elisa kertoo myös mielenkiintoisesta kehityksestä mobiilissa ohjelmien katselussa. Vanhemman kansanryhmän innostus nostaa ohjemia mobiilsti katsovien määrän jo lähes miljoonaan viikoittain. 50–65-vuotiaiden mobiilikatselu on lisääntyi yhtiön mukaan 150 prosenttia.

Elisa on alkanut panostaa omassa ohjelmatarjonnassaan vahvasti suomalaisiin elokuviin ja televisio-ohjelmiin. Myös urheilun kysyntä näkyy niin, että sen katselusta moni on valmis maksamaan erikseen, teleoperaattori kertoo.