1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Mika Eskola: Suurin arvo mitä seura voi tehdä pelaajalle, on jäädyttää numero ja nostaa paita kattoon

Sosiaalisessa mediassa nousi kohu, kun TPS ilmoitti jäädyttävänsä kahden pelaajan numeron.

urheilu
Saku Koivu
Tomi Hänninen

Turun Palloseuran jääkiekon toimitusjohtaja Mika Eskola ampuu alas sosiaalisessa mediassa syntyneen käsityksen siitä, että seura nostaisi jatkossa vuosittain yhden paidan Turkuhallin kattoon.

– Ei tietenkään joka vuosi mene jonkun paita kattoon. Se ei ollut ajatus eikä tarkoitus. Sadan vuoden aikana seura on nostanut kolme paitaa kattoon, ja ehkä tällaisella historialla seuralla kuuluisi olla jo muutama muukin pelaaja huomioituna, Eskola lataa.

– Suurin arvo mitä seura voi tehdä pelaajalle, on jäädyttää numero ja nostaa paita kattoon.

TPS ilmoitti, että kaksi uutta paitaa jäädytetään. Ensimmäinen 26.12. ja toinen Eskolan sanoin lähivuosina. Mutta mitkä ovat kriteerit, joilla paitansa voi saada jäädytetyksi?

– Tietenkin pitää olla pitkä ja menestyksekäs ura jääkiekkoilijana, ja pitää olla tehnyt jotain poikkeuksellista TPS:ssä. Huomioon otetaan TPS:ssä liigassa pelatut vuodet ja tietenkin maajoukkuetausta. Meillä on kaksi pelaajaa, jotka nousevat nyt ylitse muiden. Neljän muun osalta käydään keskustelua, Eskola linjaa.

Koko seuran kunniagalleria

Pelaajat, joiden paidat jäädytetään paljastetaan uudessa Hall of famessa (kunniagalleria) TPS–Tappara-ottelun yhteydessä 24.10. Turkuhallista löytyvästä sijainnista huolimatta kyseessä on koko seuran kunniagalleria, ei vain jääkiekon.

Ehkä tällaisella historialla seuralla kuuluisi olla jo muutama muukin pelaaja huomioituna.

Mika Eskola

– Seurassa on jääkiekon lisäksi todella menestynyt jalkapallo, ja mielestäni se ansaitsee oman paikkansa. Moni ei varmaan tiedäkään, miten menestynyt TPS-keilailu on. Salibandy on nouseva laji ja uskon, että sekin niittää mainetta tulevaisuudessa. Jatkossa nämä kaikki löytyvät samasta paikasta, Eskola kertoo.

– Kunniagalleriaan nousee 47 laattaa, joissa tuodaan esiin henkilöitä, jotka ovat olleet ratkaisevassa asemassa tämän seuran kannalta. Ilman heitä seura ei olisi nykyisenlainen. Kyse on TPS-perheestä, Mika Eskola tunnelmoi.

Lue seuraavaksi