Hyppää sisältöön

Porin liikelaitoksen syntilista kasvaa – puolen miljoonan keittiöremontti ilman lupaa

Porin palveluliikelaitos pyytää lupaa lähes puolen miljoonan euron investointibudjetin ylitykseen. Kaupunginsairaalassa on tehty ilman lupaa esimerkiksi keittiöremonttia.

Porin palveluliikelaitoksen investointiepäselvyydet ovat lähes 450 000 euroa.

Kaupungin selvityksen mukaan palveluliikelaitos on käyttänyt muihin menoihin tarkoitettuja rahoja kaupunginsairaalan keittiöremonttiin poliitikkojen kiellosta huolimatta.

Apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus sanoo, että liikelaitoksen entinen johtaja Kaj Kainulainen voi joutua vastuuseen väärinkäytöksestä.

– Asia pitää ensin selvittää perinpohjaisesti, jotta tiedetään, millaisia seuraamuksia tästä koituu. Nämä rikkeet ovat kuitenkin yhden virkamiehen, eli Kai Kainulaisen tekemiä, Hannus toteaa.

Luvattomia laitehankintoja

Hannuksen mukaan keittiöremontille ei ole myönnetty investointimäärärahaa, jolloin se on toteutettu käyttäen käyttötalouden määrärahoja.

– Tämä on täysin ohjeiden ja määräysten vastaista. Tällaista oli pienessä määrin tapahtunut jo edellisenä vuonna, mutta tilintarkastajat puuttuivat siihen.

Kaupunginsairaalan selvitettäviin investointeihin kuuluu muun muassa remonttitöitä ja laitehankintoja. Osa korjauksista on kuitenkin ollut työsuojelun määräämiä ja siten pakollisia toteuttaa.

Kaj Kainulaisen ja muun palveluliikelaitoksen johdon toiminta on menossa myös poliisitutkintaan. Kaupunki tekee rikosilmoituksen liikelaitoksen matkustus- ja kestityskuluista.

.
.