Karjalainen: Kontiorantaan ei enää hätämajoitettavia

Kontiolahtelainen hätämajoitusyrittäjä ei enää halua turvapaikanhakijoita Kontiorantaan. Sanomalehti Karjalaisen mukaan yrittäjä ei ollut tyytyväinen muun muassa siihen, että SPR:n kanssa tehdyn sopimuksen päätyttyä paikka jäi siivottomaan kuntoon. SPR:n mukaan majoitustiloissa oli tehty loppusiivous- ja tarkastus.

turvapaikanhakijat

Kontiolahtelainen turvapaikanhakijoille hätämajoitusta tarjonnut yrittäjä ei halua enää ottaa tiloihinsa turvapaikanhakijoita. Sanomalehti Karjalaisen (siirryt toiseen palveluun) mukaan entisellä Kontiorannan varuskunta-alueella turvapaikanhakijoita majoittanut yrittäjä on pettynyt siihen, mihin kuntoon majoitustilat jäivät, kun sopimus SPR:n kanssa päättyi lokakuun alussa. Yrittäjä Heli Liukka ei myöskään ole tyytyväinen SPR:n vapaaehtoisen määrään kaikkina aikoina.

Lehtiartikkelin mukaan SPR on sopimuksen loppumisen jälkeen tarkastanut huoneet, joissa on pidetty loppusiivous. SPR:n Savo-Karjalan piirin toiminnanjohtajan Kaisu Haatajan mukaan pitää myös muistaa se, että työtä tekevät vapaaehtoiset joiden jaksamisesta on myös huolehdittava.

Kontiorannassa oli hätämajoitettuna 120 turvapaikanhakijaa. Heidät on siirretty Kontiolahden Paiholan vastaanottokeskukseen.