1. yle.fi
  2. Uutiset

RoPS jatkaa ilman paineita taistelua Veikkausliigan mestaruudesta

Rovaniemen Palloseura jatkaa mestaruusjahtia ilman paineita. Joukkueen valmentajan Juha Malisen mukaan joukkue on erinomaisessa kunnossa ja pelaajat ovat rentoja huolimatta kahden viimeisen kierroksen suuresta panoksesta. Rovaniemen Palloseura taistelee Veikkausliigan mestaruudesta Seinäjoen jalkapallokerhon ja Helsingin jalkapalloklubin kanssa.

urheilu
RoPS valmistautuu hyvällä fiiliksellä liigan kahteen viimeiseen peliin. Joukkue on toisena ja Mestaruus on yhä tarjolla RoPS:lle.
RoPS valmistautuu hyvällä fiiliksellä liigan kahteen viimeiseen peliin. Joukkue on toisena ja Mestaruus on yhä tarjolla RoPS:lle.Uula Kuvaja / Yle

Seinäjoki on sarjan kärjessä pisteen edellä ja HJK pisteen perässä RoPS:a, kolmantena. SJK:lla on pisteitä 54.

Rovaniemen Palloseura pelaa sunnuntaina kotonaan Kuopion Palloseuraa vastaan ja viikon päästä vieraissa FC Lahtea vastaan. Mestaruus vaatii voiton molemmista peleistä ja lisäksi Seinäjoen on pelattava tasan tai hävittävä toinen jäljellä olevista peleistä.

Rovaniemen Palloseuran päävalmentajan Juha Malisen mukaan tilanteesta huolimatta joukkueella ei ole paineita.

Nämä eivät ole paineita, mahdollisuus ennemminkin.

päävalmentaja, Juha Malinen.

- Nämä eivät ole paineita, mahdollisuus ennemminkin. Paine on silloin, kun taistellaan tippumista vastaan. Tai taistellaan siitä, että mahdolliset tavoitteet eivät tule toteutumaan. Nyt ne ovat toteutuneet ja kaikki mitä tulee, on ylimääräistä, sanoo Juha Malinen perjantain harjoitusten lomassa.

Valmentaja kehuu myös joukkueen tämänhetkistä henkistä tilaa.

- Tämä joukkue, niin kuin tästäkin alkuverryttelystä lähtien, on kovasti ääntä ja iloa kentällä, mutta tekeminen on kuitenkin korkeatasoista. Se näkyy kentällä, pukukopissa ja se näkyy myös stadionin ulkopuolella. Tällä hetkellä on hyvä fiilis, kehuu Juha Malinen RoPS:n joukkuehenkeä.

RoPS:n tilanne on myös sairaslistan osalta hyvä. Brassimaalivahti Ricardo on ainoa joka parantelee vammojaan. Kaikki muut ovat täydessä pelikunnossa. KuPS-peliin ei siitä huolimatta mennä takki auki.

Tällä hetkellä on hyvä fiilis.

päävalmentaja, Juha Malinen.

- Muistellaan edellistä KuPS-ottelua. Silloin meillä oli 17 ottelun hyvä putki joka silloin mureni Kuopiossa. KuPS oli silloin fyysisempi, rohkeampi, aktiivisempi ja aggressiivisempi ja erikoistilanteissa pikkusen parempi. Sitä meidän kannattaa muistella, koska KuPS oli meille silloin opettavainen kokemus, muistuttaa päävalmentaja Juha Malinen sarjapelien vaativuudesta.

Lue seuraavaksi