1. yle.fi
  2. Uutiset

Suomalainen kauhukomedia niittää mainetta – Puolangalla siitä ollaan aidosti ylpeitä

Pienen kainuulaiskunnan maisemat ovat saaneet poikkeuksellisen paljon näkyvyyttä maailman elokuvafestivaaleilla. Kauhukomedia Bunny the Killer Thing toteutettiin likipitäen talkoilla, ja Puolangalla talkoisiin halutaan osallistua myös jatkossa.

viihde
Elokuvaa kuvataan ulkona pakkasessa.
Simo Räsänen

Puolangan kunnan elinkeinoasiamies Heikki Kanniainen myhäilee tyytyväisenä. Viime vuoden alussa Kainuussa, etenkin Puolangalla kuvatun kauhukomedian levitysoikeudet on myyty ulkomaille, elokuva on kiertänyt kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla ja se on myös palkittu lajityyppinsä elokuvafestivaaleilla Yhdysvalloissa.

– Kyllähän se on hienoa, että Puolangan maisemat saavat näkyvyyttä ympäri maailmaa. Vaikka elokuva on myös omassa genressään omanlaisensa, niin Puolanka nousee ylös. Se on todella hieno juttu.

Elokuva saa Suomessa ensi-iltansa 6. marraskuuta. Kanniainen uskoo, että elokuvasta riittää silloin taas puhetta kylän raitilla, koska moni puolankalainen haluaa nähdä, miltä niin sanotut omat maisemat näyttävät elokuvassa.

– Uskon, että Puolangalla ollaan elokuvasta avoimesti ylpeitä. Olemme elokuvateollisuudessa Puolangalla tällä tavalla eturintamassa.

Lisää elokuvia ja näkyvyyttä luvassa

Bunny the Killer Thing (siirryt toiseen palveluun) kertoo miehestä, joka on puoliksi ihminen ja puoliksi jänis. Olento terrorisoi syrjäseudulla juhlivaa ihmisjoukkoa. Elokuvan ronski huumori on aiheuttanut myös paheksuntaa.

– En ota siihen kantaa, mutta minun mielestäni taiteelle ja taiteilijoille pitää antaa vapaus tehdä omassa genressään taidetta. En näe sitä mitenkään huonona asiana, että me saamme olla myös tällaisessa matkassa, Puolangan elinkeinoasiamies Heikki Kanniainen toteaa.

Elokuvan kuvaukset kaupan pihassa.
Elinkeinoasiamies Heikki Kanniainen uskoo, että moni haluaa nähdä, miltä "omat maisemat" näyttävät elokuvassa.Bunny The Killer Thing -tuotanto

Kanniaisen mukaan kunta ei juurikaan pysty osallistumaan elokuvantekoon rahallisesti. Kauhukomedian tekijöitä kunta auttoi etsimällä kuvauspaikkoja sekä luomalla olosuhteita ja yhteyksiä. Kanniainen osallistui myös itse talkoisiin, hän antoi peräkärrynsä puoleksitoista kuukaudeksi kuvauksiin lainaan.

Uskon, että Puolangalla ollaan elokuvasta avoimesti ylpeitä.

Heikki Kanniainen

– Pitää nähdä iso kuva ja suuri pensseli. Yhteisen hyvä eteen tehdään asioita joskus jopa talkoilla. Näin voimme edesauttaa sitä, että Kainuu saa näkyvyyttä ja tulee tunnetuksi.

Näkyvyyttä on odotettavissa Puolangalle myös lisää, Kanniainen paljastaa.

– Kainuussa tullaan kuvaamaan ja kuvataan parhaillaankin elokuvia, ja me olemme matkassa vähän samalla tavalla. Olemme puhuneet tekijöiden kanssa siitä, mitä fasiliteetteja voimme tehdä ja tarjota. Mielellämme me niitä kunnasta annamme.

Lue seuraavaksi