PS Kemi nousi Veikkausliigaan

PS Kemi voitti tänään miesten jalkapallon Ykkösen viimeisellä ottelukierroksella Porin Jazzin lukemin 4 - 1 ja näin joukkue varmisti suoran nousun Ykkösen voittajana Veikkausliigaan.

Palloseura Kemi Kings
PS Kemin Tuomo Könönen.
PS Kemin Tuomo Könönen.Yle / Juho Tuovila.

PS Kemin kauden huipennusta oli Sauvosaaren takakentällä pelatussa ottelussa seuraamassa kauden ennätysyleisö 2114 katsojaa. PS Kemi ei jättänyt mitään sattuman varaan, vaan otti selvän voiton Ykkösessä seitsemänneksi sijoittuneesta Porin Jazzista.

Voiton takuumiehinä Billy Ions ja Tuomo Könönen

Peli lähti PS Kemin osalta hienosti käyntiin, kun jo 3 minuutilla Ions teki soolojuoksun keskeltä läpi ja laittoi pallon varmasti maaliin. Pelin 22 minuutilla Tuomo Könönen viimeisteli Ionsin syötöstä lukemat jo 2-0.

58 minuutilla PS Kemin Kaby syötti Eisselen maalintekoon. Jazz sai lohdutusmaalin PS Kemin puolustuksen pienen virheen jälkeen, maalintekijänä Santahuhta. Ja Kentän kunkku Billy Ions teki lopulta 4-1, kun 75 minuuttia oli pelattu.

PS Kemin valmentaja Jari Åhman oli pelin jälkeen yhtä hymyä

PS Kemin Kaby kamppailee pallosta Porin Jazzin pelaajien kanssa.
Yle / Juho Tuovila.

– On tämä hurjaa, koko kausi pelataan ja sitten homma huipentuu yhteen näin tärkeään peliin. Joukkue oli hyvin hereillä heti alusta, eikä jännitystä ollut isommin nähtävillä, kertoi tyytyväinen Åhman.

PS Kemin konkaripelaaja ja kakkosvalmentaja 37-vuotias Tuomo Könönen oli mielissään siitä, että pääsi 22 vuoden odotuksen jälkeen nostamaan vihdoin kotikaupungin joukkueen liigaan. Miehellä kun on ennestään liigakokemusta Rovaniemen palloseurasta ja Myllykosken pallosta. Se oma pelaajaurakin saattaa vielä jatkua.

PS Kemin kannattajat Kempton Royalsit pitävät huolta, että Kemin kaupunki on tänään sinipunainen.

Samaan aikaan pelattu PK-35 Vantaan ja TPS:n kohtaaminen päättyi lukemiin 0-0. Tämä tulos tarkoittaa, että Ykkösen kakkonen PK-35 karsii paikasta Veikkausliigaan kaksiosaisessa karsinnassa Veikkausliigan 11. sijoittuneen joukkueen kanssa. Veikkausliigan päätöskierros pelataan 25.10.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus