Presidentille väkevää yleisöpalautetta Helsingin illassa – katso Niinistön reaktio videolta

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sai suoraa palautetta Helsingin asunnottomien yössä. Ylen video kertoo, kuinka presidentti ilahtui yllättävästä sananvaihdosta.

Kotimaa
Presidentti Sauli Niinistö asunnottomien yössä.
Presidentti Sauli Niinistö vieraili asunnottomien yön tapahtumassa Helsingin Kalliossa lauantai-iltana ja sai väkevää yleisöpalautetta.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili lauantai-iltana asunnottomien valtakunnallisessa ulkoilmatapahtumassa Helsingin Kalliossa. Heti mikrofonin ääreen saavuttuaan Niinistö sai voimasanoilla terästettyä palautetta yleisön joukosta.

Arviot liittyivät Niinistön aamuiseen haastatteluun Ylen TV1:n Ykkösaamu-ohjelmassa. Kiroilulla vahvistettu palaute oli selvästi presidentin mieleen.

– Tuo oli upeinta mitä olen pitkään aikaan kuullut, Niinistö kiitteli.

Asunnottomien yötä vietetään lauantai-iltana useilla paikkakunnilla ympäri Suomen.

Uusia ryhmiä asunnottomina

Suomessa oli viime vuonna 7 100 asunnotonta ihmistä. Suomi on yksi harvoista EU-maista, joissa asunnottomuus on vähentynyt.

Asunnottomien etujärjestö Vailla vakinaista asuntoa ry varoittaa, että asunnottomien määrä uhkaa kuitenkin kääntyä uuteen nousuun heikon taloustilanteen vuoksi.

– Meillä on uusia ihmisryhmiä, kuten korkeakouluopiskelijoita, jotka eivät ole työllistyneet, hoitoalan henkilöstöä ja myös yrittäjätaustaisia ihmisiä, kertoo toiminnanjohtaja Sanna Tiivola Vailla vakinaista asuntoa ry:stä.

Uusin pulma on se, miten Suomeen tulleet tuhannet turvapaikanhakijat lopulta asutetaan.

– Nyt heille on järjestynyt jonkinnäköinen väliaikainen majoituspaikka, mutta sitten kun he lähtevät purkautumaan kuntiin ja tarvitsevat jokainen oman asunnon, niin on selvää, että asuntojonot tulevat kasvamaan jokaisessa kasvukeskuksessa.

Asunnottomista oli viime vuoden lopussa maahanmuuttajia lähes 1 500. Pitkäaikaisasunnottomista yli puolet asuu Helsingissä, missä kohtuuhintaisista vuokra-asunnoista on suurin puute.