1. yle.fi
  2. Uutiset

KPV:n manageri noususta ykköseen: Honka kaatui ylimielisyyteen

Samppanjat on poksautettu, valmennusporras suihkutettu ja afrikkalaiset rytmit tanssittu. Kokkolan Pallo-Veikkojen nousu ykköseen ei kuitenkaan sekoita manageri Matti Laitisen päätä. Pelaajasopimuksia on tulevalle kaudelle jo kymmenen, ja joukkueen omistaja toivoo myös nykyisten valmentajien jatkavan pesteissään.

urheilu
Matti Laitinen KPV:n toimiston edessä, taustalla pelaajien kuvagalleriaa.
Kalle Niskala / Yle

Tyytyväisyyttään Laitinen ei himmaile tippakaan.

– Nautittiin, että saatiin nujerrettua ylimielisyys. Siihen Honka kaatui, olivat ylimielisiä Kokkolassa ja Espoossa, Laitinen toteaa.

Tunnelma Espoossa oli kohdallaan, eikä sitä himmentänyt Hongan kannattajien katsomonosasta kentälle paiskattu pullokaan.

Omia kannattajia Matti Laitinen kiittelee – ja kiitosta on tullut laajemminkin.

– Arvioin, että paikalla oli varmaan 300 kokkolalaista. Kyllä 12. pelaaja tässäkin ottelussa oli kokkolalainen yleisö, Laitinen hehkuttaa.

Tavoite:  viiden parhaan joukkoon

Laitinen uskoo, että yksi KPV:n vahvuuksista oli se, että joukkue koottiin ajoissa. Entinen lukkari tietää mistä tekemisen meiniki ja yhteishenki syntyy:

– Ennen vanhaan Kannuksessa pesäpallopiireissä sanottiin, että joukkuehenki tulee hien, itkun ja pierun kautta.

Ennen vanhaan Kannuksessa pesäpallopiireissä sanottiin, että joukkuehenki tulee hien, itkun ja pierun kautta.

Hyvää joukkuehenkeä haetaan myös tulevalle kaudelle. Pelaajasopimuksia on kymmenen, ja muutama alustava keskustelu on käyty. Laitinen kertoo kokoavansa joukkueen mahdollisimman nopeasti.

–Joukkueen kasaaminen on tärkeä vaihe. Hirveästi ei lähdetä hakemaan ulkomaalaisvahvistuksia.

Koko pakkaa ei ole tarkoitus lyödä heti alkuvaiheessa kiinni. Manageri suunnittelee, että joukkueeseen jäisi tilaa 3-4 pelaajan täsmähankintaan.

Budjetti on tiukka mutta ykköseen riittävä. Tarkkoja numeroita Laitinen ei kerro, mutta toteaa, ettei puhuta sadoista tuhansista euroista. Entä ensi kauden tavoite?

– Ei haeta kiristyspanta päässä uutta nousua, haemme sijoja vitosesta ykköseen.

KPV nousi ykköseen yhteismaalein 2-1.

Lue seuraavaksi