Vartijan erehdyksessä ampuma eritrealainen kuoli vammoihinsa Israelissa

Satunnaisesti väkijoukkoa ammuskellut arabimies tappoi sunnuntaina Beerseban linja-autoasemalla yhden sotilaan ja haavoitti kymmentä muuta ihmistä. Vartija luuli tilannetta sivusta seurannutta eritrealaismiestä toiseksi hyökkääjäksi ja ampui häntä.

Ulkomaat
Poliisi viittoloi ihmisiä kauemmas Beerseban linja-autoasemalla, jotta poliisi- ja lääkintähenkilökunta voi tehdä työtään rauhassa.
Satunnaisesti väkijoukkoa ammuskellut arabimies tappoi sunnuntaina Beerseban linja-autoasemalla yhden sotilaan ja haavoitti kymmentä muuta ihmistä.Dudu Grunshpan / EPA

Israelissa ampumavälikohtauksen yhteydessä haavoittunut eritrealaismies on kuollut vammoihinsa, poliisi kertoi maanantaina uutistoimisto AFP:n mukaan.

Vartija oli luullut sivullista miestä toiseksi hyökkääjäksi ja ampunut tätä. Israelilaismedian mukaan väkijoukko oli lisäksi pahoinpidellyt miestä.

Sunnuntaina 19-vuotias sotilas kuoli ja kymmenen ihmistä haavoittui, kun asemies hyökkäsi linja-autoasemalle eteläisessä Beerseban kaupungissa. Hyökkääjä tapettiin paikan päällä. Poliisi kertoi maanantaina, että asemies oli 21-vuotias Israelin arabi, joka oli lähiseudulta kotoisin.

Poliisin mukaan yksi asemiehen sukulaisista pidätettiin maanantain vastaisena yönä epäiltynä tämän auttamisesta. Poliisi ei kertonut, onko ketään pidätetty eritrealaismiehen ampumisen ja pahoinpitelyn vuoksi.

Lähteet: AFP, AP, Reuters