1. yle.fi
  2. Uutiset

Lämmin yllätys ilahdutti päiväkotilaiset Kemissä

Lokakuinen maanantaiaamu Kemissä oli täynnä villaisia yllätyksiä. Jopa parisataa villasukka- ja lapasparia jaettiin yhdentoista päiväkodin kesken hyväntekeväisyystempauksena.

päivähoito
villasukkia, lapsi, päiväkoti, hyväntekeväisyys
Paula Hiljanen / Yle

Lankakerä on villakäsitöitä tekevä kemiläinen hyväntekeväisyysryhmä, joka on ollut koossa kaksi vuotta. Ahkera naisryhmä on yllättänyt viime syksynä Länsi-Pohjan keskussairaalan synnytysosaston villaisilla myssyillä, tossuilla ynnä torkkupeitoilla.

Nyt hyvää mieltä jaettiin päiväkoteihin. Kivikon päiväkodissa palailtiin syyslomalta, kun aamuyhdeksältä ryhmä tuli sukkineen kylään. Vapaaehtoistoiminnan ohjaaja Niina Irvan mielestä tempaus oli onnistunut.

Kun ei ota stressiä asian kanssa, niin pariin tuhraantuu viikkokin.

Lankakerä-ryhmän vapaaehtoinen sukankutoja

– Lapset ovat aivan mielissään näistä varasukista.

villasukka, villasukkia, lanka, käsityö
Paula Hiljanen / Yle

Vapaaehtoisia neulojia on kymmenkunta, heistä luovutustilaisuudessa olivat Terttu ja Niina.

– Ahkerimmillaan sukkapari esikouluikäisen jalkaan syntyy parissa tunnissa. Kun ei ota stressiä asian kanssa, niin pariin tuhraantuu viikkokin. Loimulanka, missä väri vaihtuu säännöllisesti on suosikkimateriaalia.

Kivikon päiväkodin johtaja Kirsti Turska oli hänkin ihastuksissaan.

– Meille tämä tuli yllätyksenä, että saamme sukkia. Nämä tulivat todelliseen tarpeeseen nimenomaan varasukiksi, jos varpaat kastuvat. Esikoululaiset valikoivat tässä, mitkä mahtuvat heille ja loput menevät pienten ryhmään.

Lue seuraavaksi