Kätilö-elokuva kahmi palkintoja Belgiassa

Kätilö voitti sunnuntaina Waterloossa, Belgiassa kansainvälisillä historiallisten elokuvien festivaalilla parhaan elokuvan ja Krista Kosonen parhaan naisnäyttelijän palkinnot.

elokuvat
Antti J. Jokinen ja Katia Tchenko, Waterloon festivaalin juryn jäsen
Kuvassa Antti J. Jokinen ja Katia Tchenko, Waterloon festivaalin juryn jäsenSolarfilms

International Historical Film Festival (siirryt toiseen palveluun) on erikoistunut historiallisiin elokuviin. Kansainvälisillä festivaaleilla Kätilö-elokuvaa esitetään englanninkielisellä nimellä The Midwife.

– Lapin sota kiinnostaa ja koskettaa ihmisiä. Se antaa uutta näkökulmaa toiselle maailmansodalle ja suomalaisten sisukkuudelle, Antti Jokinen kommentoi Solarfilmsin tiedotteessa.

Solarfilmsin mukaan Kätilö ylitti eilen sunnuntaina 200 000 katsojan rajapyykin. Kätilön lisäksi tänä vuonna ensi-iltansa saaneista elokuvista vain kolme on ylittänyt 200 000 katsojan rajapyykin. Kätilö on tämän vuoden katsotuin draamaelokuva Suomessa.

Golden Globe-ehdokkuus?

Antti J. Jokisen Kätilö-elokuva on ehdolla ehdokkaaksi myös kansainvälisiin Golden Globe -palkintoihin muun muassa parhaan ulkomaisen elokuvan ja parhaan naisnäyttelijän kategorioissa.

Kilpailun järjestäjä ja ehdokkuuksista päättävä Hollywood Foreign Press Association (HFPA) katsoo elokuvan ennakkoon marraskuussa tilaisuudessa, jossa ovat paikalla Antti Jokinen ja elokuvan tuottaja Markus Selin.

Golden Globe -kilpailun palkintogaala järjestetään tammikuussa 2016 Los Angelesissa.

Kätilö-elokuva pohjautuu Katja Ketun palkittuun, samannimiseen menestysromaaniin. Antti J. Jokinen on käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Katja Ketun kanssa. Elokuva kuvattiin viime kesänä ja syksyllä Suomen Lapissa, Pohjois-Norjassa ja Liettuassa.