Taas käsittämätön maksu pysäköintikiekosta: "Ulkomaan kieltä ja liian pieni näyttö"

Raumalainen autoilija sai maanantaina oudon pysäköintivirhemaksun. Valvojan mukaan autossa käytetty pysäköintikiekko oli lainvastainen paristakin eri syystä, ulkomaankielisestä tekstistä ja liian pienestä numeronäytöstä johtuen.

Kotimaa
pysäköintikiekko ja sakkolappu
Mari Tuomi

Kesällä Suomea puhuttivat vääränlaisista pysäköintikiekoista annetut virhemaksut. Selitykset maksuille vaihtelivat kiekosta riippuen. Tuorein tapaus on tältä iltapäivältä Raumalta. Tällä kertaa virhemaksun syinä olivat pysäköinninvalvojan mukaan kiekossa oleva ulkomaankielinen teksti ja liian pieni numeronäyttö. Sakon saanut Mari Tuomi osui itse paikalle, kun pysäköinninvalvoja oli kirjoittamassa sakkoa.

– Sanoin, että nyt taisi käydä moka, että tässä on kahden tunnin pysäköintiaika ja olin poissa puoli tuntia. Hän siihen, että ei se siitä tullut, sinulla on lainvastainen kiekko, Tuomi toteaa.

Laiton vai laillinen?

Mari Tuomen mukaan pysäköinninvalvoja kertoi hänelle, että kiekossa ei saa olla ulkomaankielistä tekstiä. Hänen kiekossaan saapumisaika luki sekä suomeksi että ruotsiksi, eli molemmilla kotimaisilla kielillä. Lain mukaan kiekossa saa käyttää jompaakumpaa tai molempia kieliä. Näytön koosta ei löydy pykälistä mainintaa.

Tuomi kertoo ostaneensa kiekon huoltoasemaketjun myymälästä. Hän oli siinä uskossa, että kiekko on asianmukainen ja aikoo vaatia selvitystä pysäköinninvalvonnalta.