Joensuun Farmari sai kiitosta ja tuotti toivotun sadon

Joensuussa Mehtimäen ja Laulurinteen ympäristössä heinäkuussa järjestetty valtakunnallinen Farmari 2015 -maatalousnäyttely saavutti tavoitteensa. Noin 73 000 vierasta kiinnostanut tapahtuma jätti Pohjois-Karjalaan lähes 10 miljoonaa euroa.

farmariautot
Lehmä Farmari 2015-messuilla Joensuussa.
Tapio Laakkonen / Yle

Joensuussa heinäkuun alussa aurinkoisessa säässä pidetty Farmari Maatalousnäyttely saavutti tavoitteensa.

Kolmipäiväinen tapahtuma houkutteli paikalle 73 000 ihmistä. Näytteilleasettajia oli noin 460, joista kaksi kolmasosaa tuli Pohjois-Karjalan ulkopuolelta.

Kävijätutkimuksen mukaan vieraat jättivät Joensuuhun yli 5,8 miljoonaa euroa. Kun mukaan lasketaan yritykset esittelijöineen ja järjestäjien ostamat palvelut, nousee Farmarin kokonaispotti lähes 10 miljoonaan euroon.

Kiitosta tuli muun muassa maatalousnäyttelyn sisällöstä ja alueesta. Palautteen mukaan näyttely tarjosi monipuolisen läpileikkauksen maataloudesta ja maaseudusta. Koska Joensuu on Euroopan metsäpääkaupunki, oli metsä viime kesän näyttelyssä tavanomaista näkyvämmässä roolissa.

Myös näytteilleasettajat olivat tyytyväisiä alueeseen kokonaisuutena ja palveluihin. Loppulitviikin mukaan he antoivat hyvän arvosanan farmarin tarjoamien asiakaskontaktien määrälle ja laadulle.

Kritiikkiä annettiin liikennejärjestelyistä ja pysäköinnistä. Vieraat, joista moni oli ensimmäistä kertaa Joensuussa, pahoittivat mielensä matkamuistoksi saamistaan pysäköintisakoista.