1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Presidentti Niinistö: En hyväksy tällaista varojenkeräystapaa – video

Presidentti Sauli Niinistö toivoo, että vuonna 2006 nimettömänä lahjoituksia tehneet kokoomuksen tukijat tulisivat esiin.

politiikka
Sauli Niinistö.

Presidentti Sauli Niinistö sanoo, että hän ei hyväksy tapaa, jolla rahoitusta on kerätty hänen presidentinvaalikampanjaansa vuonna 2006, jos Jarmo Korhosen kirjassa esitetyt väitteet pitävät paikkansa.

Niinistö kertoo, että hän kuuli nyt vasta Korhosen kirjan myötä ensi kertaa väitteitä, että lahjoittajia oli houkuteltu kampanjaan mukaan myös nimettömillä lahjoituksilla.

– Nyt puhutaan väitteistä. Jos väitteet pitävät paikkansa, niin se ei ole ollut hyväksyttävää, Niinistö totesi Yle Uutisille maanantaina.

– En todellakaan tiennyt, että enkä oikein usko kokoomuksessakaan tiedetyn.

Niinistön mukaan on väärin olettaa, että kaikki kokoomuksen vuosina 2005 ja 2006 keräämä rahoitus olisi käytetty hänen presidentinvaalikampanjaan. Niinistön mukaan kokooomus hankki tuona aikana rahoitusta runsaat kaksi miljoonaa euroa, josta noin kolmasosa käytettiin kampanjaan.

Niinistö totesi, että hänelle tuli vuonna 2009 yllätyksenä, että rahoitusta kerättiin näin runsaasti. Niinistö toivoo, että nyt koko kahden miljoonan euron potti avattaisiin.

– Kaikkein selvintä olisi, kun nämä lahjojen pyytäjät, joita oli siis useita, kuin myös kokoomus lahjansaajana selvittäisivät asian, Niinistö sanoi.

Lue seuraavaksi