Paraolympialaistähti Oscar Pistorius pääsi ehdonalaiseen

Tyttöystävänsä Reena Steenkampin ampumisesta viiden vuoden vankilatuomion saanut Pistorius on päässyt vuoden jälkeen ehdonalaiseen.

urheilu
Oscar Pistorius oikeussalissa.
Oscar Pistorius oikeussalissa Pretoriassa 21. lokakuuta 2014.Herman Verwey / EPA

Eteläafrikkalainen paraolympiaurheilija Oscar Pistorius aloitti viiden vuoden tuomion istumisen viime vuoden lokakuussa. Nyt kun tuomiosta on kulunut alle vuosi, Pistorius on päässyt pois vankilasta ja siirtynyt kotiarestiin.

Pistoriuksen perheen puhemiehen Anneliese Burgessin mukaan Pistorius on nyt setänsä talossa. Bourgessin mukaan perhe antaa aiheesta lausunnon myöhemmin tiistaina. Etelä-Afrikan viranomaisten mukaan 28-vuotias Pistorius on vankeinhoidon valvonnan alaisena ja hänet on määrätty psykoterapiaan, eikä hän saa käyttää asetta.

Pistorius tappoi tyttöystävänsä ampumalla ystävänpäivänä vuonna 2013. Hän on puolustanut tekoaan sanomalla, että kuvitteli ampuneensa ulkopuolisen tunkeutujan. Tämänhetkisen viiden vuoden tuomion hän on saanut kuolemantuottamuksesta.

Syyttäjät ovat kuitenkin vaatineet hänelle vielä kovempaa tuomiota ja valitus tuomiosta käsitellään marraskuussa. Jos Pistorius myöhemmin todetaan syylliseksi murhaan, häntä voi odottaa jopa 15 vuoden vankeustuomio.

Lähteet: AFP, Reuters