Cannonball-moottoripyöräkerho vuokrasi demarien Kisapirtin Hämeenlinnassa

Moottoripyöräkerho Cannonball MC on vuokrannut Vanajaveden Sosialidemokraattiselta Yhdistykseltä Kisapirtti-kokoustilan. Yhdistyksen puheenjohtaja Jorma Hassinen on saanut potkut työstään Hämeenlinnan liikuntahalliyhtiön toimitusjohtajana. Syynä on luottamuspula.

Kotimaa
Kisapirtti-rakennus Hämeenlinnassa
Miki Wallenius / Yle

Vanajaveden Sosialidemokraattinen Yhdistys on vuokrannut Kisapirtti-kokoustilansa Hämeenlinnan Käikälässä moottoripyöräkerho Cannonball MC:lle. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti (siirryt toiseen palveluun) verkkosivuillaan. Toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus on tehty syyskuun alussa.

Vanajaveden Sosialidemokraattien yhdistyksen puheenjohtaja Jorma Hassinen on saanut potkut Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n toimitusjohtajan tehtävästä. Työsuhde purettiin maanantaina, kertoo Hämeen Sanomat (siirryt toiseen palveluun). Lehdessä haastateltu Hassinen kertoo, että lähdön syynä on yhtiön hallituksen luottamuspula. Hassinen on ollut liikuntahalliyhtiön palveluksessa 14 vuoden ajan.

Liikuntahalliyhtiö ja Jorma Hassinen ovat olleet esillä myös kopiokoneyritys Fici-Copyn rikostutkinta-asioissa, mutta Hassinen ei kommentoi asiaa.

– Se on asia, johon en ota minkäälaista kantaa tässä vaiheessa, enkä voikaan ottaa, Hassinen kertoo Hämeen Sanomissa.

Liikuntahalliyhtiön hallituksen puheenjohtaja Timo Saviniemikään ei Hämeen Sanomissa kommentoi luottamuspulaan johtaneita syitä, mutta kertoo, etteivät tiet eroa riidoissa. Hallituksen puheenjohtaja toimii nyt virkaatekevänä toimitusjohtajana. Uuden toimitusjohtajan haku alkaa keskiviikkona hallituksen ylimääräisessä kokouksessa.

Piirijärjestön toiminnanjohtaja: "Tuli vähän puun takaa"

Yle Hämeen tavoittama Hämeen Sosialidemokraatit ry:n toiminnanjohtaja Mikko Suomalainen pitää vuokrausta harmillisena juttuna.

– Tämähän on itsenäinen jäsenyhdistys, joka vuokrasopimuksen teki, enkä tiedä taustoja sen tarkemmin. Tila on ollut syyskuusta asti vuokrattuna, ja viime viikolla sain ensi kerran kuulla tästä. Yhdistykset itse hallinnoivat omaa omaisuuttaan ja tekevät päätökset. Ei meillä piirijärjestönä ole intressiä puuttua siihen, jokaisella yhdistyksellä on oikeus toimia miten toimii.

– Ei tässä ole kyse Jorma Hassisen sooloilusta, vaan se on yhdessä tehty päätös heillä. En olisi itse samalla tavalla toiminut, se heijastuu meihin kaikkiin.

Keskusrikospoliisi määrittelee Cannonball MC:n järjestäytyneeksi rikollisryhmäksi. Mikko Suomalainen itse pitää tilannetta valitettavana.

– Tuli vähän puun takaa. En itse osannut odottaa ollenkaan, mutta kun kuulin tästä, niin osasin aavistella, että se nousee julkisuuteen.

– Työväentalot ovat tiloina sellaisia, että niihin on vaikea löytää vuokralaista. Moottoripyöräkerho, jolla on kyseenalainen maine, niin onhan se totta kai harmillista. Mutta naapurustosta ei ole kuulunut yhtään mitään, että siellä olisi mitään häiriötä ollut.

Mikko Suomalainen ei usko, että Jorma Hassisen saamat potkut työstään liittyisivät Kisapirtin vuokraamiseen moottoripyöräkerholle.

– En usko, että näillä on mitään yhteyttä keskenään, mutta en osaa siitä sen tarkemmin sanoa. Se ei tähän poliittiseen puoleen varsinaisesti liity.