Japanissa ensimmäinen syöpätapaus yhdistetty Fukushiman onnettomuuteen

Vuonna 2011 sattuneen ydinvoimalaonnettomuuden vaikutuksista syöpäriskiin on käyty kiivasta keskustelua Japanissa. Nyt terveysviranomaiset ovat vahvistaneet ensimmäisen syöpätapauksen, jonka syynä on Fukushiman onnettomuus.

Ulkomaat
Säteilymittari Fukishiman ydinonnettomuusalueella helmikuussa 2012.
Säteilymittari Fukishiman ydinonnettomuusalueella helmikuussa 2012.Everett Kennedy Brown / EPA

Japanissa on paljastunut ensimmäinen syöpätapaus, joka on yhdistetty neljä vuotta sitten sattuneeseen Fukushiman ydinvoimalaonnettomuuteen. Terveysviranomaiset kertovat, että ydinvoimalassa onnettomuuden jälkeen työskennellään henkilöllä on diagnosoitu leukemia.

Japanissa on käyty kiivasta keskustelua ydinvoimalaonnettomuuden vaikutuksista riskiin sairastua syöpään. Nyt vahvistetun tapauksen uskotaan edelleen kiihdyttävän keskustelua aiheesta.

Tokiossa pidetyssä tiedotustilaisuudessa terveysministeriön edustaja kertoi 41-vuotiaalla miehellä diagnosoidun sairauden täyttävän säteilyn aiheuttaman syövän kriteerit. Miehen lisäksi Japanissa on kolme muuta henkilöä, joiden sairastaman syövän yhteyttä Fukushiman onnettomuuteen selvitetään.

Maailman terveysjärjestö WHO on aiemmin kertonut, että Fukushiman ydinvoimalaonnettomuuden säteilystä eniten kärsineellä alueella on vain hieman tavallista korkeampi riski sairastua syöpään.

Lähteet: AFP