Mikael Pentikäinen lähtee johtamaan Suomen Yrittäjiä – paikallista sopimista edistettävä

Pesti alkaa toukokuussa 2016. Pentikäinen korostaa, että Suomen Yrittäjät on puoluepoliittisesti sitoutumaton järjestö, jonka jäseniksi kaikki ovat tervetulleita.

talous
Mikael Pentikäinen
Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja siirtyy Suomen Yrittäjiin. Mikael Pentikäinen sanoo, että puoluekirjaa ei kysytty.

Päätoimittaja Mikael Pentikäinen aloittaa ensi toukokuussa Suomen Yrittäjien toimitusjohtajana.

Hän on nyt Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja.

Suomen Yrittäjien hallitus valitsi Pentikäisen nykyisen toimitusjohtajan Jussi Järventauksen seuraajaksi tiistaina.

Pentikäinen sanoo, että Yrittäjäjärjestön tehtävä on tärkeämpi kuin koskaan, koska nykytalous vaatii toimiakseen vahvaa ja monipuolista yritysrakennetta. Hän painottaa paikallisen sopimisen edistämistä.

– Nyt pitää olla rohkeutta ja uskallusta tehdä sellaisia ratkaisuja, että tämä paikallinen sopiminen oikeasti menee eteenpäin.

Pentikäisen mukaan kaikista työhön liittyvistä asioista, palkkojen ja työaikojen lisäksi, pitäisi pystyä sopimaan paikallisesti.

"Puoluepolitiikasta ei puhuttu"

Pentikäinen on tunnettu keskustahenkisyydestään, mutta puolueen jäsenkirjaa ei ole kyselty eikä puoluepolitiikkaa käsitelty valintaprosessissa hänen mukaansa lainkaan. Pentikäinen oli ehdolla keskustan ehdokkaana europarlamenttiin, mutta ei tullut valituksi. Hän korostaa, että Suomen Yrittäjät on puoluepoliittisesti sitoutumaton järjestö ja kaikki ovat tervetulleita sen jäseniksi.

Kysymyksen, hallitseeko pääministeripuolue nyt yrityskenttää, kun Matti Vanhanen oli Perheyritysten liiton puheenjohtaja ja Pentikäisestä tulee Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja, Pentikäinen jättää muiden harkittavaksi.

Hyppäystä päätoimittajan tehtävistä yrittäjäjärjestön edunvalvojaksi Pentikäinen ei pidä suurena, sillä Maaseudun Tulevaisuuden omistaa maaseudun yrittäjäjärjestö.

– Olen tämän vuoden aikana seurannut aika tarkkaan myös etujärjestön toimintaa läheltä, sanoo Pentikäinen.

Hän pahoittelee tosin, että aika Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittajana jää lyhyehköksi. Tarjottu tehtävä oli Pentikäisestä kuitenkin niin mielenkiintoinen ja tärkeän tuntuinen, ettei siitä halunnut kieltäytyä.

– Tämä on hyvin mielenkiintoinen työtehtävä, johon kysyttiin. Koin, etten voi sanoa ei.

50-vuotias Pentikäinen on toiminut muun muassa Helsingin Sanomien, Suomen Tietotoimiston ja Etelä-Saimaan päätoimittajana.