Hämeenlinnassa yleisötilaisuus kouluverkosta – katso suorana kello 17

Missä osoitteissa Hämeenlinnan kantakaupungin yläkoululaiset ja lukiolaiset opiskelevat tulevaisuudessa? Miten kouluverkko oikein pitäisi järjestää? Tästä puhutaan keskiviikkoiltana ja Yle Häme välittää yleisötilaisuuden suorana verkossa.

peruskoulun yläaste
Grafiikka.
Yle
Lukiolaisten mielenosoitus Hämeenlinnan torilla
Lukiolaiset osoittivat syyskuussa mieltään Hämeenlinnan torilla.

Sisäilmaongelmat niin kouluissa kuin päiväkodeissa ovat ajaneet lapsia ja nuoria evakkoon väistötiloihin jo pitkään Hämeenlinnassa. Turvalliset, monikäyttöiset ja terveelliset tilat, käytettävissä oleva raha, kaupungin kasvusuunnat, ja tulevaisuuden oppimisympäristötavoitteet pitäisi sovittaa yhteen palveluverkon suunnittelussa. Asukkaidenkin mielipiteitä on kuultu: muutoksia nykytilanteeseen ei juuri haluta vaan pikemminkin nykyiset koulutilat halutaan kuntoon.

Syyskuun puolivälissä lasten ja nuorten lautakunta päätti, että lukiokoulutus keskitetään Myllymäkeen, Lyseon yläkoulu siirtyy Lyseon lukion tiloihin, Kaurialan yläkoulu siirtyy Kaurialan lukion tiloihin, Ahveniston yläkoulu lakkautetaan ja Keskuskoulu poistuu koulukäytöstä. Kaupunginhallitus päätti kuitenkin palauttaa kouluverkkoasian vielä lautakunnan valmisteluun.

Lukioiden rehtorit haluavat, että Myllymäkeen tulisi suurlukion sijaan yhtenäiskoulu ja toinen yhtenäiskoulu rakennettaisiin kaupungin itäpuolelle. Tiistaina kokoontunut lautakunta päätti kuitenkin, ettei ehdotus ole toteuttamiskelpoinen.

Hämeenlinnan kouluverkosta järjestetään yleisötilaisuus keskiviikkona 21.10. kello 17 alkaen Raatihuoneen juhlasalissa. Tilaisuudessa keskustellaan Kanta-Hämeenlinnan yläkouluverkkoratkaisusta ja sen vaikutuksista kaupungin lukioverkkoon.

Yle Häme lähettää tilaisuuden suorana netissä kello 16.55 alkaen. Lähetys on katsottavissa myös Yle Areenassa.