1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Armeija kadotti suuren määrän rynnäkkökiväärin patruunoita – edes räjähdekoirasta ei ollut apua

Kaikkiaan 90 rynnäkkökiväärin patruunaa katosi ampumataitotestin yhteydessä Vekaranjärvellä Kouvolassa viikko sitten. Alue on tutkittu moneen kertaan, samoin varusmiesyksikkö. Patruunoiden aktiivinen etsiminen on lopetettu.

Kuva: Yle

Vekaranjärvellä kadonneita rynnäkkökiväärin patruunoita ei ole vieläkään löydetty. 90 patruunan katoaminen huomattiin Karjalan prikaatissa ampumataitotestin yhteydessä viime keskiviikkona. Tämän jälkeen ampumaradan ympäristö on tarkastettu kolme kertaa, ja etsinnöissä on käytetty räjähteiden etsintään erikoistunutta koiraa. Varusmiesten tavarat tarkastettiin perusteellisesti pian tapahtuman jälkeen sekä lomille lähdön yhteydessä.

Karjalan prikaatin mukaan amputarvikkeiden kulku ampumaradalle on selvitetty ja niiden jakamiseen liittyvä prosessi on tarkastettu. Lisäksi ampumatarvikkeiden kanssa tekemisissä olleet henkilöt on haastateltu.

Everstiluutnantti Sami-Antti Takamaan mukaan patruunoita ei enää etsitä tehostetusti. On mahdollista, että patruunoiden vastaanotossa olisi tapahtunut laskuvirhe, mutta tätä Takamaa pitää epätodennäköisenä.