Stubb vaalirahakohusta: On rahoittajien oma asia kertoa lahjoituksestaan

Kokoomuksen puheenjohtajan Alexander Stubbin mukaan on lahjoittajien oma asia, haluavatko he kertoa rahoituksestaan vai eivät. Hän painottaa, ettei presidentinvaalikampanjoiden yhteydessä ole tehty mitään laitonta.

Alexander Stubb Kuva: Yle

Kokoomuksen puheenjohtajan Alexander Stubbin mukaan keskustan Jarmo Korhosen kirjan ja Ylen MOT-ohjelman esiille tuomissa tiedoissa kokoomuksen vaalirahoituksen järjestelyistä ei ole mitään uutta. Stubbin mukaan kuvio käytiin juurta jaksain läpi jo vuonna 2009.

– Kokoomus kerää omat vaalirahansa ja ehdokas, tässä tapauksessa Sauli Niinistö, omansa. Näissä kummassakaan vaalirahakeräyksessä ei ole ollut mitään laitonta.

Presidentti Sauli Niinistö on esittänyt toiveen, että kokoomus omalta osaltaan selvittää epäselvyydet. Stubbin mukaan asia on näillä näkymin loppuunkäsitelty, ellei uutta tietoa tule. Lahjoittajat saavat itse päättää, tulevatko julkisuuteen.

– On täysin heidän oma asiansa, jos he haluavat näin tehdä. Mielestäni tässä ei ole mitään uutta. Jos on jotain selvitettävää, ilman muuta selvitetään. Mitä enemmän avoimuutta näissä kysymyksissä, sen parempi.

Stubbin tietojen mukaan kampanjarahaa ei ole päätynyt muiden ehdokkaiden tukemiseen.

– Vaalirahoituksessa on aina tärkeätä, että ollaan avoimia ja läpinäkyviä. Minusta on erittäin hyvä asia, että viimeisen kymmenen vuoden aikana vaalilainsäädäntö on muuttunut radikaalistikin. Se on huomattavasti avoimempaa ja läpinäkyvämpää kuin aikaisemmin, Stubb sanoi.