Vielä ehtii – Kemin kaupunginteatterin ensi-iltaan

Naisten bridgeporukan vakiintuneet kuviot menevät uusiksi, kun pelipöytään istahtaa charmantti herrasmies. Pakkaa sekoittaa myös monitoimi-Tommi. Kemin kaupunginteatterin Vielä ehtii -komediaa kehutaan poskettoman hauskaksi, mutta koskettavaksi.

näytelmät
Vielä ehtii-näytelmä.
Risto Koskinen / Yle

Sopivasti pikkujoulukauden alkaessa Kemin kaupunginteatterin suurella näyttämöllä nähtävä näytelmä kertoo ikääntymisestä, ystävyydestä ja rakkaudesta. Komedian on kehuttu olevan yhtaikaa räväkkä, uskottava, koskettava ja poskettoman hauska.

– Tämä on yksi hauskimmista näytelmistä, joita pitkään aikaan olen saanut lukea, toteaa näytelmän ohjaaja Sarianne Paasonen.

Vielä ehtii-näytelmä Kemin kaupunginteatterissa.
Jukka Lempinen on näytelmän Peter.Yle / Risto Koskinen

Sirpa Filppa esittää 80-vuotiasta suorapuheista Mariannea.

– Marianne on sellainen lappilaistyyppinen hahmo, joka puhuu asiat suoraan. Vähän dementoitunut, välillä vähän pihalla, mutta mahtava tyyppi.

Jukka Lempinen on näytelmässä Peter, eläkkeelle jäänyt korva-, nenä- ja kurkkutautien lääkäri ja leski. Peterille yritetään järjestää treffit tähän ystäväporukkaan. Mitä siitä seuraa, se on syytä käydä katsomassa teatterissa.

– Tämä on yksi hauskimmista näytelmistä, joita pitkään aikaan olen saanut lukea.

Sarianne Paasonen

Anarkismia, ei kahvin juontia

Sarianna Paasonen kertoo, että tässä näytelmässä ei juoda vain kahvia, vaan se on suorastaan anarkistinen, vaikka vanhoista ihmisistä puhutaankin.

– Näytelmä sopii niin vanhoille kuin nuoremmillekin. Varmaan jokainen meistä löytää itseään tuolta lavalta. Lisäksi näytelmä rohkaisee elämään täysillä, kertoo Sarianne Paasonen.

Ruotsalaisen Carin Mannheimerin komedia ”Vielä ehtii” saa ensi-iltansa Kemin kaupunginteatterissa lauantaina 24.10.