Löfven nukkuvien pakolaisten asuntolan sytyttämisestä – "Pelottava kehitys"

Munkedalin pakolaisasuntolan tulipalo oli neljäs pakolaisten asuntoloiden palo viikon sisällä.

Munkedalissa sijaitseva pakolaisasuntola sytytettiin palamaan varhain tiistaiaamuna. Kuva: SVT

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven on tuominnut kovin sanoin pakolaisten asuntolan polttamisen Munkedalissa Bohusin läänissä viime yönä. 22-vuotias Ahmed Bali Somaliasta nukkui huoneessaan, kun tulipalo syttyi neljän aikaan tiistaiaamuna.

– Se oli iso palo. Minua pelotti ja hyppäsin ulos ikkunasta, Ahmed Bali kertoo sanomalehti Aftonbladetissa (siirryt toiseen palveluun).

Ahmed Bali on asunut Munkedalin asuntolassa noin puoli vuotta. Asuntolassa oli palohetkellä 12 turvapaikanhakijaa. Kukaan ei loukkaantunut.

"Erittäin vakava ja pelottava kehitys"

Pääministeri Stefan Löfven pitää viimeaikaisia hyökkäyksiä vastaanottokeskuksia ja pakolaisten asuntoloita vastaan erittäin vakavana ja pelottavana kehityksenä.

– Ihmisten, jotka pakenevat henkensä edestä Ruotsiin, pitää voida tuntea olevansa täällä turvassa. Tämä ei ole se Ruotsi, jonka me tunnemme. Tämä ei ole se Ruotsi, josta minä olen ylpeä, Löfven sanoo Aftonbladetissa (siirryt toiseen palveluun).

– Olen huolissani retoriikasta ja siitä, että jännitteet yhteiskunnassamme kiristyvät. Nyt ei ole aika kampanjoida, eikä yllyttää ihmisiä erilaisiin asioihin, Löfven toteaa uutistoimisto TT:lle.

Poliisi tutkii paloa tuhopolttona. Se tutkii myös mahdollisia yhteyksiä viimeaikaisten palojen välillä. Munkedalin palo oli neljäs viikon sisällä.

Ruotsissa on kesän aikana poltettu kaikkiaan 13 vastaanottokeskusta ja asuntolaa. Suurta osaa paloista tutkitaan tuhopolttoina.