Itävalta hyväksyi liitolautojen käytön

Itävallan liikenneministeriön mukaan elokuvasta tuttua liitolautaa saa käyttää kaikkialla, missä skeittilautaakin.

Toyota Motorin pr-kuva Lexus-liitolaudasta. Kuva: Toyota Motor

Itävallan liikenneministeriö sanoi tiistaina, että se on hyväksynyt liitolautojen eli hoverboardien käytön maassa. Ministeriön mukaan niitä voidaan kohdella "pieninä maastokulkuneuvoina", joita voitaisiin käyttää kaikkialla, missä skeittilautaakin.

Ministeriö sanoi, että se tahtoi tehdä selväksi, mitä mieltä laki liitolaudoista on. Ainoa varsinainen rajoite ministeriön mukaan on, että kuten skeittilautojenkin kohdalla, niiden käyttäjät eivät saa vaarantaa muita tielläliikkujia.

Liitolautoja ei ole vielä yleisesti tarjolla, vaikka useat yhtiöt ovatkin kehitelleet erilaisia prototyyppejä. Sen sijaan ne ovat tunnettuja Paluu tulevaisuuteen II -elokuvasta, jonka maailmassa ne ovat korvanneet skeittilaudat. 21. lokakuuta 2015 on se päivä, johon elokuvan päähenkilö matkusti aikakoneella 1980-luvulta.

Ministeriön mukaan elokuvassa myös esiintyvä Pit Bull -mallin liitolauta vaatisi kuitenkin tiukempia rajoituksia, siinä olevien rakettien vuoksi. Ministeriön mukaan mallin käyttäjiltä vaadittaisiin lentolupakirja ja merenkulkualan todistus, jos mallia käytettäisiin veden päällä.