1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilmiöt

Jakkupuku tekee paluuta naisten työasuksi – Miehet luottavat edelleen pikkutakkiin

Naisten työpukeutumisessa suosikki on edelleen jakku. Myös neuletakki sopii moneen tehtävään. Miesten valinta on puku tai suorat housut ja pikkutakki. Tummat sävyt pitävät pintansa.

Kuva: Yle / Pekka Loukkola

Työvaatteita valittaessa aluksi kartoitetaan vaatteiden tarve. Oululaisen Vima oy:n pukeutumisneuvoja Marika Hanhelan mukaan hame ja mekko yhdessä jakkupuvun kanssa lisäävät valinnanvaihtoehtoja.

Aiemmin yleinen työvaate jakku on palaamassa takaisin.

– 1990-luvun alussa naisilla työvaatteena oli aina jakkupuku. Välillä se jäi taustalle, mutta nyt jakku on palaamassa takaisin. Tosin se ei ole samanlainen kuin ennen. Se on nyt rennompi , kertoo Hanhela.

Välillä se jäi taustalle, mutta nyt jakku on palaamassa takaisin

Marika Hanhela

Harmaan ja mustan sävyt ovat suosittuja työvaatetuksessa. Lisäpiristystä haetaan valitsemalla asukokonaisuuteen värikkäitä paitoja ja huiveja.

Miehillä puvun ja kauluspaidan ohella pikkutakki ja chinos-tyyppiset housut ovat tyypillisimpiä työpukeutumisvaatteita.

Irti vanhoista kaavoista

Moni vaateliike tarjoaa pukeutumisneuvojan palveluita. Varsinkin naiset osaavat kysellä apua.

– Helposti voi kangistua vanhoihin kaavoihin ja tapoihin pukeutumisessa. Pukeutumisneuvoja voi valita rekillisen vaatteita valmiiksi kokeiltavaksi, kertoo Hanhela.

Usein käy niin, että kun vieras ihminen katsoo pukeutumisen uusiksi, avautuvat silmät uuteen asentoon, miksei työpukeutumisessakin.

– Monesti siinä käykin niin, että kun sovitetaan, löydetään uusi raikas ilme, päättää Hanhela.