Nenäpäivä on punainen sohva, lukumaraton, monotanssit – ja juuri sinä, joka osallistut!

Nenäpäivän valtakunnallinen hyväntekeväisyyskampanja on alkanut. Myös Etelä-Karjalassa on luvassa erilaisia keräystapahtumia jokaiseen makuun.

Nenäpäivä
Nenäpäivän nenä lämmittää varvasta, raidallinen villasukka koko jalkaa
Mari Vesanummi / Yle

Nenäpäivää vietetään valtakunnallisesti 6. marraskuuta. Lappeenrannassa Nenäpäivän keräys alkaa virallisesti Pyhäinpäivänä, lauantaina 31. lokakuuta. Silloin kauppakeskus Isossa-Kristiinassa järjestetään iltapäivällä Nenäpäivä-suunnistus.

Illansuussa Kisapuiston jäähalliin saapuu punainen sohva! Tämänvuotisen keräyksen kiertävä elementti, sohva, seikkailee eri keräystapahtumissa eri puolilla maata. SaiPa - Sport -ottelussa on mahdollista kartuttaa hyväntekeväisyyspottia osallistumalla lipaskeräykseen.

Nenäviikko pursuaa tapahtumia

Sekä Lappeenrannassa että Imatralla on virallisella Nenäpäivä-viikolla lukuisia tapahtumia. Lipaskerääjät kiertävät eri puolilla maakuntaa ja kerääjinä ovat ainakin paikallisten Lions-klubien ja Unicefin edustajat.

Imatralla Nenäpäivän tapahtumat keskittyvät päivällä Vuoksenniskalle ja illalla Ukonniemeen, jossa vietetään juhlavasti virallisia ensilumenladun avajaisia.

Hiihtolatu avataan Nenäpäivänä, ilta huipentuu monotansseihin

Imatran Ukonniemessä Nenäpäivä huipentuu ampumahiihtostadionin ja ensilumenladun avajaisiin kello 17.30. Hiihtäjälegenda Juha Mieto saapuu avaamaan ladun. Avajaiset päättyvät noin kello 18.30 upeaan ja yllätykselliseen ilotulitukseen.

Ilta jatkuu Imatran kylpylässä kello 19 Afterski-hyväntekeväisyystilaisuudessa. Juha Mieto vetää illan hyväntekeväisyyshuutokaupan ja monotansseissa tanssittaa Susu & band. Lisäksi illan aikana huutokaupataan keräystapahtumissa kiertänyt punainen sohva! Illalliskortti tapahtumaan maksaa 50 euroa, ja niitä voi ostaa ennakkoon kylpylän vastaanotosta.