Juicen mielestä joka bändissä piti olla kemiläinen soittaja

Yksi heistä on Kati Pyykkö, joka muistelee lämmöllä keikkailuaan Juicen kanssa. Juice Leskisen tuotanto on esillä Ylen kanavilla nenäpäiväkampanjan myötä. Uuden Musiikin Orkesteri konsertoi tänä vuonna kehitysmaiden lasten hyväksi Juice-tribuutin merkeissä ja TV1 välittää konsertin.

Kotimaa
Kati Pyykkö
Tyttöbändi Santa Luciassa ja Juice Leskisen ETC-kokoonpanossa vaikuttanut Kati Pyykkö soittelee nykyään satunnaisesti. Juicen kappaleita kemiläiskitaristi on soittanut vielä viime vuosinakin, kun kotikaupunki on järjestänyt aiheen tiimoilta tapahtumia.Jarno Tiihonen / Yle

Manserockin legenda, vuonna 2006 edesmennyt Juice Leskinen tykkäsi työskennellä pohjoisen muusikoiden kanssa. Juicen tiedetään lohkaisseen, että jokaisessa bändissä pitäisi olla kemiläinen soittaja.

Mistä rakkaus pohjoisen pikkukaupungin muusikoihin sitten juonsi, sitä ei Juicen entinen bändikaveri, edelleen Kemissä asuva Kati Pyykkö osaa suoralta kädeltä sanoa.

– Olen minäkin tämän tarinan kuullut, mutta nyt en muista mihin tilanteeseen se liittyi. Kai me ollaan niin hyviä tyyppejä, Pyykkö heittää.

Pyykön lisäksi saman kaupungin soittajista Juicen riveissä ovat vaikuttaneet ainakin Hannu "Puntti" Valtonen, Hannu Tervaharju, Vesa Hyrskykari ja Ila Loueranta.

Juice halusi naisia riveihinsä

Kati Pyykkö on nykyään leipätyössä kemiläisessä koulussa. Soittohommia hän tekee satunnaisesti, mutta vuosia kesiin on kuulunut esimerkiksi Kemissä järjestetty Juicerock.

Tuu tänne puhelinkoppiin, siellä joku mies Tampereelta soittaa.

Kati Pyykkö

Miten nuori kitaristi päätyi Juicen bändiin 90-luvun alussa, siitä Pyyköllä on jonkinlainen käsitys.

– Meillä oli sama keikkamyyjä ja Juice oli jotain väläytellyt, että hän haluaisi naisia bändiin. Ajatuksena oli joku tämmönen juttu, että eihän kukaan Paula Koivuniemeltäkään kysy miksi sen bändi on täynnä miehiä, Pyykkö tirskahtaa.

Tuohon aikaan kemiläisessä Santa Lucia -tyttöbändissä vaikuttanut Pyykkö oli vielä opiskelija. Arkinen koulutyö katkesi Ylitornion kristillisessä kansanopistossa, kun puhelin soi.

– Silloinhan ei kännyköitä ollut, niin sanottiin, että tuu tänne puhelinkoppiin, siellä joku mies Tampereelta soittaa.

Puhelusta alkoi pesti ja pyöritys

Puhelun seurauksena kemiläiskitaristi sai vuoden kiinnityksen Juice Leskisen bändiin.

– Teimme semmosen viitisenkymmentä keikkaa, muutaman kappaleen mini-cd:n ja olimme myös esiintymässä Syksyn Sävelessä, Pyykkö muistelee kuulumistaan Juice Leskinen ETC-kokoonpanoon.

Tuosta ajasta hänelle on erityisesti jäänyt mieleen keikka, jossa pääsi lämmittelemään yhtä maailman parhaimmaksikin mainittua kitaristia.

– Turun silloisessa Typhoon-hallissa oli Carlos Santana esiintymässä ja me olimme siellä lämmittelybändinä.

– Enkä kerennyt saada nimmaria, kun ei annettu mennä samaan huoneeseen! Katkera olen vieläkin, Pyykkö hörähtää nauramaan.

Oikeasti Pyykkö muistelee lämmöllä aktiivista keikkailua yhden suomirockin legendan kyydissä ja sanoo maailman avartuneen kovasti pestin aikana.

– Kyllähän me Santa Lucian kanssakin kierrettiin, mutta tämä touhu oli jotenkin isompaa ja ammattimaisempaa.