Kohuedustaja Huhtasaari: "Olen pyrkinyt välttämään sensaatioita"

Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari kertoo yllättyneensä suuresti siitä, miten hänen kannanottonsa ovat päässeet julkisuuteen. Huhtasaari on viime aikoina saanut huomiota muun muassa kreationistisilla lausunnoillaan ja turvapaikanhakijoita koskevilla kommenteillaan.

Laura Huhtasaari
Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari
Yle

Porilainen ensimmäisen kauden kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps.) sanoo olevansa erittäin yllättynyt suuresta huomiosta, joita hänen lausuntonsa ovat saaneet julkisuudessa.

– Olen aika räväkkä persoona ja puhun suoraan asioista. Ehkä se kiinnostaa, että en sano toisaalta–toisaalta. Itse asiassa olen pyrkinyt välttämään kaikkia kohuja, mutta siinä en ole onnistunut, Huhtasaari sanoo.

Kannanotoilla julkisuutta

Huhtasaari on ollut esillä julkisuudessa muun muassa turvapaikanhakijoita ja evoluutiota vastustavien facebook-päivitystensä takia. Facebook-päivityksestä nousi pienimuotoinen kohu.

Huhtasaari onehdottanutmyös muun muassa vakavista rikoksista vankilaan tuomittujen lähettämistä ulkomaille kärsimään tuomioitaan. Huhtasaari on päässyt usein myös tv:n ajankohtaiskeskusteluihin.

En ole aina kiinnittänyt huomiota, kuinka tarkkaan minua seurataan.

Kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps.)

– En ole aina kiinnittänyt huomiota, kuinka tarkkaan minua seurataan. Kun olen laukaissut jonkun asian vähän räväkästi keskustelupalstan kommenttiosiossa kaverilleni, asiasta saatetaan tehdä uutinen. Mediat ovat sensaationhakuisia, Huhtasaari sanoo.

Laura Huhtasaari valittiin keväällä eduskuntaan Satakunnasta yli 9 000 äänellä. Ennen kansanedustajaksi päätymistä Huhtasaari toimi Porissa erityisopettajana.