1. yle.fi
  2. Uutiset

Turvapaikanhakijat saapuvat Mikkeliin aikaisintaan torstaina – tiloissa tehtävä vielä pieniä muutostöitä

Suonsaaren entisessä vanhainkodissa suoritetaan vielä pieniä muutostöitä ennen turvapaikanhakijoiden saapumista. Tällä hetkellä Suonsaaressa on tiloja 250:lle turvapaikanhakijalle.

turvapaikanhaku
Vastaanottokeskus
Suonsaaren entinen vanhainkoti toimii vastaanottokeskuksena kesäkuun loppuun saakka.Pekka Havukainen/Yle

Mikkelissä viimeistellään turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusta. Suonsaaren entisen vanhainkodin tiloissa suoritettiin keskiviikkona viimeinen tarkastus.

– Täällä tehtiin rakennustarkastus ja lopullinen palotarkastus. Meillä on valmistelut ja omat järjestelmät hyvässä kunnossa. Muutamia rakennukseen liittyviä yksityiskohtia pitää vielä muuttaa ja ne on siinä alkuperäisessä suunnitelmassa, kertoo Suonsaaren vastaanottokeskuksen johtaja Heikki Väätämöinen.

– Tällaisissa hyvin tavallisissa päivittäiseen turvallisuuteen liittyvissä asioissa, kuten ovien lukitusjärjestelmissä ja uunien seinään kiinnittämisessä, on vielä tehtäviä.

Tällä hetkellä Suonsaaren vastaanottokeskuksessa on tiloja 250:lle turvapaikanhakijalle. Turvapaikanhakijoiden odotetaan saapuvan Mikkeliin aikaisintaan torstaina.

– Tämä liittyy vielä niistä pienistä muutostöistä mitä on teon alla. Päätöksen turvapaikan hakijoiden saapumisesta tekee Maahanmuuttovirasto, kertoo Väätämöinen.

Lue seuraavaksi