1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. ilmiöt

Haminalaiset joutuivat pettymään – Marty McFly ei saapunutkaan paikalle

Paluu tulevaisuuteen -elokuvan Marty McFlyta vastassa oli 60 ihmistä Raatihuoneella. Museojohtajan mielestä tempaus on osoitus positiivisesta hulluudesta.

Joukko haminalaisia kerääntyi vastaanottamaan Marty McFlyta Raatihuoneelle keskiviikkona. Kuva: Olli Törönen / Yle

Paluu tulevaisuuteen II -elokuvassa päähenkilö Marty McFly matkustaa aikakoneella vuoteen 2015 lokakuun 21. päivänä. Keskiviikkona ympäri maailman on järjestetty tapahtumia, joissa Martya ja DeLorean -aikakonetta ollaan oltu toivottamassa tervetulleeksi.

Minuutin mittainen tervetuliaisjuhla pidettiin myös Haminassa Raatihuoneen torilla kello 16:29. Yli 60 paikalle saapuneen ihmisen harmiksi Marty ei kuitenkaan ilmestynyt Haminaan. Paremman puutteessa kaverikuvan saattoi kuitenkin ottaa Martya esittäneen pahvikuvan kanssa.

Haminan kaupungin museojohtaja Terhi Pietiläinen kertoo, että idea tapahtuman järjestämiseen sai alkunsa kaupungin työntekijästä, joka on innokas Paluu tulevaisuuteen -elokuvien fani.

– Meillä on roolihahmoiksi pukeutuneita oppaita täällä ja ajattelimme tämän tempauksen sopivan siihen. Tässä on myös ripaus positiivista haminalaista hulluutta, sanoo Pietiläinen.