Porin stadionin kuuluttamorakennus tiensä päässä?

Porin stadionin kuuluttamorakennus saatetaan purkaa. Rakennuksessa on kosteusvaurioita ja se on muutenkin huonokuntoinen.

liikuntatilat
Porin stadionin kuuluttamo
Jarmo Huhta / Yle

Porin stadionin kuuluttamorakennus saattaa olla tiensä päässä. Vapaa-aikavirasto pyytää stadionin käyttäjiltä lausuntoja ajatuksesta, että kuuluttamorakennus purettaisiin.

Stadionin pääkatsomon eteläpäässä sijaitsevaa rakennusta on viime vuosina käytetty lähinnä suurten yleisurheilutapahtumien kuten Kalevan kisojen aikaan.

Kosteusvaurioita

Kuuluttamorakennus on vapaa-aikaviraston mukaan huonokuntoinen ja siinä on havaittu kosteusvaurioita. Nykyiset rakennusratkaisut eivät takaa tilojen pysymistä kuivana, joten jos rakennus säilytetään, se täytyisi peruskorjata.

Vapaa-aikavirasto on jo käynyt alustavia keskusteluja rakennuksen purkamisesta. Virasto muistuttaa, että rakennuksen korjaamisesta ja purkamisesta tehtävät valinnat vaikuttavat siihen, miten paljon rahaa Pori voi käyttää muuhun liikuntapaikkarakentamiseen.

Vapaa-aikaviraston rahat ovat lähivuosina tiukassa Porin kaupungin säästölinjan takia. Säästöjen takia monia harrastus- ja liikuntapaikkoja joudutaan ottamaan pois käytöstä tai siirretään harrastajien omalle vastuulle.