Luontoa kuviin tallentavat pian maisterikuvaajat

Kuusamoon suunnitellaan luontokuvauksen maisteriohjelmaa.

Kotimaa
Valokuvaaja Hannu Hautala iloitsee digikuvaamisen suosiota.
Ensio Karjalainen / Yle

Kuusamo-opistoon suunnitellaan luontokuvauksen maisteriohjelmaa. Koulutuksen järjestäisivät yhteistyössä Kuusamo-opisto, Kuusamon kasvatus- ja sivistystoimi ja Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta.

Maisteriohjelman tavoitteena on tukea luonto- ja hyvinvointimatkailua Kuusamossa. Ohjelma tukee myös Kuusamon tavoitetta olla yksi suomalaisen luontokuvauksen monipuolisimmista kehittämisen ja luontokuvaustoiminnan keskuksista.

Koulutushanke haluaa vastata alueelliseen ja kansainväliseen tarpeeseen tuottaa uudenlaisia osaajia tulevaisuuden työmarkkinoilla.

Pohjois-Pohjanmaan maakuntasuunnitelmaan on kirjattu strateginen tavoite tukea alueen elinvoimaisuutta edistämällä maakunnan luonnonvarojen monipuolista ja vastuullista hyödyntämistä sekä kehittää maailmanluokan osaamiseen pohjautuvaa innovaatiotoimintaa.

– Suunniteltava maisterikoulutushanke toteutuessaan on tukemassa maakuntastrategian tavoitetta, kaupungin kulttuuri- ja sivistystoimen suunnitelmassa todetaan.

Koulutuksen ensisijaisena kohderyhmänä ovat alemman korkeakoulututkinnon suorittaneet, valokuvauksesta, luonnosta ja hyvinvoinnin kehittämisestä kiinnostuneet ja visuaalisen osaamisen perusteita hallitsevat hakijat.

Maisteriopistojen pohjalla voi olla ammattikorkeakoulututkintoja, kuten artenomi, kuvataiteilija, kulttuurituottaja, medianomi tai muotoilija.