VPK piikkasi koiran vapaaksi Heinävedellä – louhikkoon juuttunutta koiraa irroitettiin useita tunteja

Heinäveteläinen vapaapalokunta irroitti louhikkoon juuttunutta koiraa kaikkiaan neljä tuntia.

luonto
Vihtarin VPK
Kivien välistä pelastettu kuvan koira oli vapautumisensa jälkeen yllättävänkin pirteä.Marjaana Nisonen

Heinäveteläiselle Vihtarin VPK:lle tuli keskiviikkona eteen keskivertoa erikoisempi tehtävä. Vapaapalokunta sai ilmoituksen louhikkoon juuttuneesta koirasta. Paikanpäällä kivien välistä näkyi ainastaan koiran peräpää.

Paikanpäälle kun päästiin niin tuumittiin, että pitkä päivä tulee

Jarkko Nisonen

– Sehän oli sellainen norjanharmaahirvikoira, joka oli pursuuntunut kahden ison kiven väliin. Se oli omistajansa mukaan hirviajosta sotkeutunut supikoiran perässä sinne, kertoo paikkalla ollut vanhempi sammutusmies Jarkko Nisonen Vihtarin VPK:sta.

– Paikanpäälle kun päästiin niin tuumittiin, että pitkä päivä tulee. Se oli siellä kivien välissä vähän poikittain, ja siinä oli teräviä kivien kulmia, niin se ei päässyt sieltä itse pakittamaan pois.

Koiran irroittaminen kivikosta vie kaikkiaan neljä tuntia.

– Mehän jouduttiin mönkijä ottamaan ja aggregaatti ja johtoa. Tällä koiran omistajalla oli kunnon porakone, niin vedettiin sähköt kiville saakka ja ruettiin nakertamaan näitä kiviä pienemmäksi. Siitä se alkoi pikkuhiljaa murenemaan ja lopulta mahtui ukkokin väliin, niin sai vedettyä koira takajaloista pois, kertaa Nisonen.

– Piti siinä tietysti varovasti olla. Mietittiin, että meneekö siltä kuulo, kun ei sille mitään kuulosuojaimia saanut.

Ihmeen pirteä koira sieltä löydettiin

Jarkko Nisonen

Olosuhteisiin nähden yön yli jumissa ollut koira oli vapautumisen jälkeen yllättävänkin hyvävointinen.

– Ihmeen pirteä koira sieltä löydettiin. Luulin, että se olisi ollut huonommassakin kunnossa, kun oli koko yön siinä ollut. Koiraa irti poraamassa ollut isäntäkin oli mielissään. Hyvä mieli tällaisista tulee, kertoo Vihtarin VPK:n vanhempi sammutusmies Jarkko Nisonen.