Joutsenon kirkkoon ostetaan flyygeli – esiintyjät ovat ihmetelleet kehnoa pianoa

Joutsenon seurakunta ostaa flyygelin vanhan pianon tilalle. Kanttori Toni Pussinen toivoo, että laadukkaampi soitin tuo mukanaan laajemman konserttitarjonnan.

piano
Kuvassa pianon koskettimistoa.
Anssi Leppänen / Yle

Joutsenon seurakunta hankkii kirkon vanhan pianon tilalle flyygelin. Käytettynä ostettava flyygeli maksaa 16 000, ja se saapuu kirkkoon viimeistään ensi viikolla.

Aina kun meillä on käynyt joku tasokkaampi soittaja, niin kehnoa pianoa ollaan ihmetelty.

Toni Pussinen

Seurakunnassa on kaksi kanttorin virkaa, joista toinen on ollut täyttämättä vuoden verran, joten flyygeli ostetaan säästyneillä henkilöstörahoilla.

Joutsenon seurakunnan kanttori Toni Pussisen mukaan flyygeli mahdollistaa Joutsenon kirkkoon nykyistä tasokkaamman ja laajemman konserttitarjonnan.

– Kirkon pianon soinnillinen laatu on ollut riittämätön laajemmalle käytölle, joten päätettiin hankkia monipuolisempi soitin entisen tilalle. Aina kun meillä on käynyt joku tasokkaampi soittaja, niin kehnoa pianoa ollaan ihmetelty.

Lappeenrannan seurakuntayhtymän merkittävin hanke ensi vuodelle on Joutsenon kirkon urut. Kirkkoon rakennetaan kokonaan uudet urut, jotka maksavat lähes 521 000 euroa.