Tornioon 270 turvapaikanhakijaa – 49 tuotiin lentokoneella Italiasta

Tornioon saapui keskiviikkona noin 270 turvapaikanhakijaa. Heistä noin 220 saapui Ruotsin kautta maateitse ja 49 saapui Euroopan unionin sisäisenä siirtona lentämällä Italiasta.

turvapaikanhakijat
Siirtolento toi 49 turvapaikanhakijaa Italiasta Suomeen Kemi-Tornion lentoasemalle 21. lokakuuta.
Siirtolento toi 49 turvapaikanhakijaa Italiasta Suomeen Kemi-Tornion lentoasemalle 21. lokakuuta.Poliisi

Italiasta saapuneet ovat pääosin eritrealaisia. Poliisin mukaan he hakevat normaalisti turvapaikkaa Tornion järjestelykeskuksessa ja siirtyvät aikanaan vastaanottokeskuksiin ympäri Suomen.

Tornioon saapuvien turvapaikanhakijoiden määrä ei ole kääntynyt laskuun, vaikka Suomi ilmoitti tiistaina tiukentavansa linjaansa irakilaisten turvapaikanhakijoiden hakemuksia kohtaan.

Tulli on jatkanut tehostettua tullivalvontaa länsirajalla. Tulli sai kiinni ulkomailta saapuneen raskaan ajoneuvon kuljettajan, jolla muun muassa lupa-asiat ja ajoneuvon merkinnät olivat hoitamatta. Miehen lastina oli vaarallisia aineita, muun muassa palavia ja syövyttäviä nesteitä. Kuljettaja sai rangaistusvaatimuksen eli hänelle vaaditaan sakkoa. Miehen matka katkesi siksi aikaa, kunnes asiat ovat kunnossa.

Rajavartiolaitos jatkaa tehostettua ulkomaalaisvalvontaa ja puolustusvoimat tukee edelleen poliisia järjestelykeskukseen liittyvissä tehtävissä.