1. yle.fi
  2. Uutiset

Teräsyhtiö SSAB aloittaa yt:t – voi vähentää Suomessa liki 300

Vähennystarve on enintään 295 työntekijää, SSAB kertoo. Neuvottelut koskevat Raahen tehdasta ja Ruukki Constructionia. Yhtiön liiketappio oli 191 miljoonaa kruunua vuoden kolmannella neljänneksellä.

talous
SSAB:n Raahen terästehdas
SSAB:n Raahen terästehdas.Kati Teirikko / Yle

Teräsyhtiö SSAB aloittaa yhteistoimintaneuvottelut. Ne koskevat SSAB Europen Raahen-tehdasta ja Ruukki Constructionia, yhtiö tiedottaa.

Yt-neuvottelujen piirissä on Suomessa noin 2 900 työntekijää. Vähennystarve on enintään 295 työntekijää, SSAB kertoo.

Raahen tehtaalla neuvottelut koskevat koko henkilöstöä eli 2 455:tä ihmistä. Suunnitelmat merkitsevät enintään 210 työpaikan vähentämistä.

Ruukki Constructionissa SSAB tavoittelee vähintään 200 miljoonan kruunun pysyvää vuotuista kustannusvähennystä, aiemmin ilmoitettujen 1,4 miljardin kruunun vuotuisten säästöjen lisäksi.

Ruukki Constructionin vähennystarve Suomessa on enintään 85 työtehtävää, SSAB toteaa. Divisioonatasolla vähennystarve on noin kolmesataa henkeä.

Yt-neuvottelut kestävät vähintään kuusi viikkoa. Suunnitellut henkilöstövähennykset on määrä toteuttaa pääosin ensi vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

SSAB Europe vastaa SSAB:n nauha-, kvarttolevy- ja putkituotteista Euroopassa. Sillä on tuotantoa muun muassa Raahessa ja Hämeenlinnassa sekä Ruotsin Luulajassa ja Borlängessä.

Ruukki Construction taas vastaa energiatehokkaiden rakentamisen ratkaisujen tuotannosta ja myynnistä, SSAB toteaa.

SSAB ilmoitti torstaina myös tuloksensa heikenneen vuoden kolmannella neljänneksellä. Yhtiön liiketappio oli 191 miljoonaa kruunua.

Lue seuraavaksi