1. yle.fi
  2. Uutiset

SSAB aloittaa Raahessa isot yt-neuvottelut – Työt voivat loppua yli kahdeltasadalta ihmiseltä

SSAB aikoo vähentää työntekijöitä Suomessa ja erityisesti Raahen terästehtaalla. Vähennystarpeeksi lasketaan lähes 300 henkilöä, josta 210 kohdistuu Raahen tehtaalle.

SSAB
SSAB:n Raahen tehtaan portti
Timo Sipola / Yle

SSAB aloittaa yhteistoimintaneuvottelut SSAB Europen Raahen tehtaalla sekä rakentamisen divisioonassaan Ruukki Constructionissa. Neuvottelujen perusteluina ovat tuotannolliset, taloudelliset ja toiminnan uudelleenjärjestelyihin liittyvät syyt.

Yhteensä neuvottelujen piirissä on Suomessa noin 2 900 työntekijää ja vähennystarve on enintään 295 henkilöä. Pelkästään Raahen tehtaalla suunnitelmat merkitsevät enimmillään 210 työpaikan vähennystä. Raahen tehtaalla neuvottelujen piirissä on koko henkilöstö eli 2 455 työntekijää.

Uusia säästöjä etsitään

Ruukki Constructionin neuvotteluiden tavoitteena on yhteensä vähintään 200 miljoonan kruunun pysyvä vuotuinen kustannusvähennys SSAB:n aiemmin ilmoittamien 1,4 miljardin kruunun vuotuisten kokonaiskustannussäästöjen lisäksi.

Nyt Suomessa käynnistettävien Ruukki Constructionin yt-neuvottelujen piirissä on valtaosa Suomen henkilöstöstä tuotannossa, myynnissä ja tukitoiminnoissa eli yhteensä 434 henkilöä eri paikkakunnilla, muun muassa Alajärvellä, Espoossa, Helsingissä, Hämeenlinnassa, Kouvolassa, Kuopiossa, Oulaisissa, Oulussa, Pietarsaaressa, Porissa, Seinäjoella, Tampereella, Turussa, Vaasassa, Vimpelissä ja Ylivieskassa. Vähennystarve on enintään 85 työtehtävää.

Vähennykset toteutetaan ensi vuoden alkupuolella

SSAB Europe kertoo, että suunnitelmat ovat tarpeellinen osa konsernin aiemmin ilmoittamaa tehostamis- ja synergiaohjelmaa, joka on seurausta SSAB:n ja Rautaruukin viimevuotisesta yhdistymisestä. Integraatio etenee suunnitellusti.

Sekä Raahen että Ruukki Constructionin yt-neuvottelut kestävät minimissään kuusi viikkoa. Suunnitellut henkilöstövähennykset on tarkoitus toteuttaa pääosin vuoden 2016 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana. Osa vähennyksistä pyritään toteuttamaan määräaikaisia työsuhteita vähentämällä sekä luonnollista poistumaa hyödyntäen.

SSAB ilmoitti torstaina myös tuloksensa heikenneen vuoden kolmannella neljänneksellä. Yhtiön liiketappio oli 191 miljoonaa kruunua.

Lue seuraavaksi