Kokkola-Pietarsaaren kentän vahva ylävire jatkuu – kehitys maan parasta

Kokkola-Pietarsaaren lentokentän kehitys jatkuu vahvana: alkusyksy on ollut todella vilkas. Useat Helsingin koneet olleet poikkeuksetta täynnä, ja lentoasema on tällä hetkellä Finavian kentistä vahvimmin kasvava.

liikenne
YLE / Jussi Siitarinen

Kesäisellä Vaasan kentän remonttisululla oli positiivinen vaikutus, myöntää Pohjanmaan kauppakamarin johtaja Jarl Sundqvist, mutta koko nousua se ei selitä. Sen jälkeenkin matkustajaluvut ovat jatkaneet kasvuaan.

Kokkola-Pietarsaari on Finavian kentistä vahvimmin kasvava kenttä tällä hetkellä. Matkustajamäärät ovat nousseet yli 20 prosentilla.

Pohjanmaan kauppakamarin johtaja Jarl Sundqvist

Tänä vuonna Helsingin reitille odotetaan arviolta 70 000 matkustajaa, jos kehitys jatkuu yhtä vahvana. Viime vuonna matkustajia oli vajaat 50 000.

– Kokkola-Pietarsaari on Finavian kentistä vahvimmin kasvava kenttä tällä hetkellä. Matkustajamäärät ovat nousseet yli 20 prosentilla. Näin vahvoja kasvulukuja ei ole nähty pitkään aikaan, kommentoi Sundqvist.

Erityisesti Helsingin reitti vetää hyvin. Kokkola-Pietarsaaren ja Helsingin väliset matkustajaluvut kasvoivat syyskuussa peräti 40 prosenttia verrattuna viime vuoteen.

Finnair toi nostetta

Helsingin reitin kasvulukuja selittää lentoyhtiön vaihtuminen.

– Finnair tuli kuvioihin takaisin tänä keväänä. Lisäksi Tukholman reitti vetää paremmin. Sille odotetaan noin 15 000 matkustajaa tänä vuonna. Viime vuonna Tukholmaan lensi pari tuhatta ihmistä vähemmän.

Kasvuluvuista huolimatta uhkakuviakin on, myöntää Sundqvist.

– Meille on luvattu, että kenttä pysyy auki niin kauan kuin meillä on säännöllistä reittiliikennettä Kruunupyystä muille Finavian kentälle.

Sundqvistin mielestä uudet matkustajaluvut viittaavat siihen, että lentoyhtiöllä on aihetta hoitaa tämä markkina-alue hyvin.

Kokkola-Pietarsaaren kentältä lennetään neljästi päivässä Helsinkiin ja Tuhkolmaan kahdesti.